Ponta, despre falimentul personal: Mai facem si ce nu am convenit cu FMI, nu ne mai certati

Ponta, despre falimentul personal: Mai facem si ce nu am convenit cu FMI, nu ne mai certati
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Guvernul a dat aviz pozitiv propunerii legislative initiate de catre deputatul PSD Ana Birchall privind insolventa persoanelor fizice, el aratand ca Executivul mai face si lucruri pe care nu le-a convenit cu FMI si se va "descurca" daca va fi certat de Fond.

"Guvernul Romaniei, in baza punctelor de vedere ale ministerelor, acorda punct de vedere pozitiv sau negativ unor proiecte parlamentare. Da, avizul este pozitiv, mai departe Parlamentul va decide in urma unei dezbateri", a spus Ponta, intrebat daca, prin avizul pozitiv dat, Guvernul sustine masurile propuse in initiativa legislativa initiata de deputatul PSD Ana Birchall privind insolventa persoanelor fizice.

Solicitat sa comenteze si faptul ca masurile propuse de aceasta initiativa legislativa nu au fost convenite cu FMI, Ponta a raspuns: "Ei, mai facem si lucruri pe care nu le-am convenit. Sa nu va suparati pe noi acum sau sa nu ne certati ca mai facem si lucruri pe care...".

In conditiile in care jurnalistii au invocat posibilitatea ca FMI sa certe Guvernul, Ponta a raspuns: "Cu asta ne descurcam. Daca nu ne certati dumneavoasra ca mai facem, mai si guvernam Romania, nu doar ce ne-a dat voie FMI, e in regula".

"O data ma certati ca de ce fac ce zice FMI, dupa aia ma certati ca... Hotarati-va, e cu basca sau fara basca", a adaugat Ponta.

Guvernul a avizat favorabil initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice, in conditiile in care in ultimii doi ani s-a angajat constant fata de FMI, in scrisorile de intentie, sa faca toate eforturile pentru a evita adoptarea unor astfel de initiative.
 
Avizul favorabil este acordat in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat, in vara acestui an, ca Romania nu va avea nevoie sa reinnoiasca acordul cu Fondul Monetar International (FMI), care ajunge la final anul viitor. (Ziare.com)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
8

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
91

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...