E.ON interzice afişajul electoral pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale

E.ON interzice afişajul electoral pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale
● E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Gaz Distribuţie nu au avizat montarea de materiale electorale pe elemente ale sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale;

● Afişajul abuziv, de orice natură (comercial,electoral, etc.)  implică riscuri multiple, atât pentru integritatea persoanelor, cât şi pentru siguranţa funcţionării şi exploatării reţelelor de distribuţie.

Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale (stâlpi, firide de branşament, posturi de trans-formare, staţii de reglare - măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc.) atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile neautorizate în aceste instalaţii.

Acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe cetăţeni de un drept fundamental de a fi informaţi asupra pericolelor, putând fi astfel ex-puşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave.

De asemenea,  pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare ale acestora, cât şi caracteristici de funcţionare, distanţe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor intervenţii în condiţii de siguranţă.

De-a lungul timpului au fost situaţii în care prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu urmări tragice. Aceste experienţe nedorite ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care intenţionează să folosească elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv, că vor fi direct responsabili în situaţia producerii unor acci-dente.

Mai mult decât atât, primii ce se expun unor riscuri majore de accidentare sunt chiar cei care lipesc/montează materiale publicitare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente fără respectarea măsurilor de siguranţă. În acelaşi timp, intervenţiile neautorizate pot cauza şi avarii în reţelele de distribuţie, cu perturbarea alimentării cu energie sau gaze naturale a consumatorilor.

Îndepărtarea afişelor şi refacerea înscripţiilor de avertizare presupune aloca-rea unor resurse importante din partea E.ON, resurse ce sunt în mod normal alocate pentru lucrări în sistemele de distribuţie.

Precizăm că E.ON nu a avizat montarea de materiale electorale de niciun tip pe elemente ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice sau a gazelor na-turale. De aceea, solicităm instituţiilor care răspund de verificarea respectării regulilor privind afisajul să ia măsurile legale pentru stoparea afisajului abuziv şi pentru îndepărtarea materialelor amplasate în mod ilegal.


Departament Comunicare Corporatistă
E.ON România
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...