Dosarul APIA: Vezi ce a decis instanța în cazul celor patru suspecți pentru care s-a cerut arestul preventiv!

Dosarul APIA: Vezi ce a decis instanța în cazul celor patru suspecți pentru care s-a cerut arestul preventiv!
Magistrații Curții de Apel Suceava s-au pronunțat, miercuri, în cazul contestațiilor depuse de Liviu Zaharia, dirctorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură și Gheorghe Faraon, angajat al instituției, care au fost puși sub control judiciar, după ce s-a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA.

Magistrații suceveni au admis contestațiile celor doi, astfel că vor fi cercetați în stare de libertate. Tototdată, judecătorii au respins contestațiile formulate de procurori în cazul celor doi și a lui Gabriel Tincu, angajat APIA și Ilie Merticariu, fermier.

Judecătorii au ridicat și interdicția ca cei de la APIA să comunice între ei. În schimb, cei patru suspecți au interdicția de a părăsi țara, iar Ilie Merticariu nu mai are dreptul să acceseze subvenții pentru terenurile agricole pe care le deține.

"Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Zaharia Liviu Stelian şi Faraon Gheorghe împotriva încheierii Şedinţei Camerei de Consiliu nr. 227 din data de 24.09.2014 pronunţată de Tribunalul Suceava - Secţia penală în dosarul nr. 6576/86/2014. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi în rejudecare: Înlătură din încheierea contestată obligaţiile stabilite în sarcina inculpaţilor Zaharia Liviu Stelian şi Faraon Gheorghe în temeiul art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata controlului judiciar: b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, între ei sau cu celelalte persoane care au calitatea de părţi ori de subiecţi procesuali în cauză (martori, experţi); Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, care nu sunt contrare prezentei hotărâri. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, împotriva aceleiaşi încheieri. Cheltuielile judiciare din contestaţie, avansate de către stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată pe site-ul Curții de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
22

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
175

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
144

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...