Tineri din Botoșani, trimiși în judecată după ce au spart casa unui primar! Vezi ce au furat!

Tineri din Botoșani, trimiși în judecată după ce au spart casa unui primar! Vezi ce au furat!
Patru indivizi, trei tineri din Botoşani şi un bărbat din Udeşti, au fost trimişi în judecată în cazul de furt din casa primarului comunei Udeşti, Săvel Botezatu, o spargere cu un prejudiciu estimat de anchetatori la 80.000 de lei.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată al procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, doi dintre inculpaţi au comis efectiv furtul, iar doi au fost complici.

Din anchetă rezultă că ideea de furt a plecat de la un pont pe care l-au primit tinerii din Botoşani, în timp ce căutau să cumpere cartofi pe raza comunei Udeşti.

De la comerţul cu cartofi la pontul de furt din casa primarului

Fapta de furt a fost comisă pe 21 martie a.c., ancheta procurorilor conţinând date despre autori începând cu februarie 2014. Doi dintre inculpaţi, Dragoş Pavel, în vârstă de 27 de ani, şi Bogdan Ionuţ Ciobanu, în vârstă de 29 de ani, ambii din Botoşani, s-au deplasat în comuna Udeşti, arată anchetatorii, pentru a achiziţiona cartofi. Ei l-au contactat pe localnicul Vasile Cristinel Jescu, în vârstă de 43 de ani, pe care îl cunoscuseră anterior în străinătate, pentru a le face legătura cu diferiţi vânzători de cartofi. De la cartofi cei trei au ajuns şi la alte discuţii, astfel că, rezultă din anchetă, botoşănenii l-au întrebat pe Jescu dacă nu are vreun pont de spargere.

De la această discuţie s-a conturat apoi un plan minuţios de furt, plecat de la informaţiile oferite de Jescu, cu privire la locuinţa primarului şi momentele în care nu este nimeni acasă. Al patrulea inculpat, Cosmin Ovidiu Albu, în vârstă de 23 de ani, tot din Botoşani, a intrat pe fir mai târziu, pe data de 13 martie.

Anchetatorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că Albu a acceptat să se implice în comiterea furtului pe data de 13 martie, la o zi după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Botoşani, tot pentru fapte de furt. Furtul a fost comis în dimineaţa zilei de 20 martie, la scurt timp după ce primarul şi soţia sa au plecat de acasă, la serviciu.

Procurorii au stabilit că în casă au pătruns doi dintre inculpaţi, Cosmin Ovidiu Albu şi Bogdan Ciobanu, în timp ce Pavel Dragoş şi Vasile Cristinel Jescu au fost complici la infracţiunea de furt calificat.

Din casa primarului din Udeşti autorii au plecat cu o casetă de bijuterii din aur, în jur de 400 de grame, şi cinci ceasuri bărbăteşti de firmă, prejudiciul calculat în rechizitoriul de trimitere în judecată fiind de 80.000 de lei, dublu faţă de cât a estimat iniţial primarul.

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
745

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
242

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
198

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...