CE PĂRERE AVEŢI? Apare FACTURA UNIVERSALĂ: românii vor putea avea o singură factură pentru toate utilitățile

CE PĂRERE AVEŢI? Apare FACTURA UNIVERSALĂ: românii vor putea avea o singură factură pentru toate utilitățile
ADIO facturi separate pentru utilități, bun găsit FACTURA UNIVERSALĂ! Cel puțin asta urmărește Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică, care prevede introducerea contoarelor inteligente în casele tuturor românilor și apoi, introducerea unei facturi comune pentru toate utilitățile.

Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică, publicat, pentru dezbatere publică, pe site-ul Departamentului pentru Energie din cadrul Guvernului României, intenționează ca în urma opţiunii clientului final, posesor al unui contor inteligent, acesta poate fi beneficiarul unei facturi comune pentru utilităţi, respectiv consumul de energie electrică, gaze, căldura, apă caldă, scrie Money.ro.

Asta înseamnă că, după introducerea contoarelor inteligente, tot mai mulți români vor primi o singură factură universală pentru toate utilitățile: curent electric, gaze, căldură și apă caldă. În mod cert, în următorii șase ani furnizorii de utilități se vor grăbi să testeze și apoi să instaleze sisteme de măsurare inteligente în cât mai multe locuințe.

Vă reamintim că există o directivă a Parlamentului European și a Consiliului Europei adoptată în luna iulie 2009 prevede că, până în anul 2020, 80% dintre consumatorii de energie electrică trebuie să aibă deja contoare inteligente.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
782

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
249

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...