Decizie ÎN DEFAVOAREA lui Klaus Iohannis, la instanţa supremă!

Decizie ÎN DEFAVOAREA lui Klaus Iohannis, la instanţa supremă!
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi să accepte recursul ANI în dosarul în care prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate. Cazul datează din 2013, când ANI a anunțat că primarul Sibiului are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, ceea ce contravine prevederilor legale.

Instanţa supremă a admis judecarea recursului ANI în cazul Iohannis. În această situaţie, Klaus Iohannis nu a scăpat de emoţii, iar instanţa se va pronunţa în privinţa acestui recurs înaintat de ANI. Urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces.

Klaus Iohannis şi ANI au la dispoziţie zece zile să facă menţiuni privind raportul de incompatibilitate.

"Eu am totală încredere în justiţie. Mâine, după părerea mea şi a specialiştilor, se va da un termen la care se judecă dosarul. Este un lucru bun. Am câştigat procesul până acum, sunt convins că voi câştiga în continuare", a declarat ieri Klaus Iohannis.

Conform Digi24.ro, o sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă. Un motiv în plus pentru Klaus Iohannis să anunţe că, indiferent care va fi hotărârea instaţei supreme, el tot va candida la funcţia supremă în stat.

Pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Klaus Iohannis spunea că dosarul de incompatibilitate este "o temă care este în mod fals folosită" de către contracandidaţii săi în alegerile prezidenţiale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
163

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
137

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...