Comunicat de presă, Consiliul Judeţean: "Rugăm să fie respectat dreptul președintelui la concediul de odihnă"

Comunicat de presă, Consiliul Judeţean: "Rugăm să fie respectat dreptul președintelui la concediul de odihnă"
Biroul de Presă al Președintelui Consiliului Județean Botoșani a transmis o serie de precizări în legătură cu activitatea președintelui și a Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Botoșani, precum și a circuitului documentelor, după acuzaţiie de abuz în serviciu formulate în ultimele zile de reprezentanţii PSD vizavi de proiectul privind schimbarea vicepreşedinţilor CJ:

Referitor la concediul de odihnă a Președintelui Consiliului Județean, aceasta a fost luat în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, cele 46 de zile sunt aferente anilor 2013- 2014.

Precizăm că, în anul 2013 concediul de odihnă a președintelui a reprezentat dreptul de odihnă pentru anul 2012. De asemenea, aducem la cunoștința botoșănenilor că numărul de telefon de la Cabinet stă la dispoziția acestora pentru preluarea problemelor și direcționarea către unul dintre cei doi vicepreședinți, respectiv, Gheorghe Sorescu și Cristian Achiței.

Concediul de odihnă al președintelui era deja planificat în această perioadă pentru a se implica în precampania și campania electorală pentru alegerile prezidențiale, cu intenția de a face o separare clară a administrației de politică.

În ceea ce privește circuitul documentelor în cadrul Consiliului Județean, și făcând referire la proiectul de hotărâre depus de către consilierii județeni PSD cu privire la schimbarea celor doi vicepreședinți, menționăm că documentul a fost depus la Registratura instituției, vineri, 19 septembrie 2014, la finalul programului de lucru, urmând să ajungă la Cabinetul Președintelui, conform Regulamentului intern. Însă, având în vedere că, începând cu data de 22 septembrie 2014, Președintele și Cabinetul se află în concediu de odihnă, documentele de la mapa președintelui au fost predate vicepreședintelui Gheorghe Sorescu, documente printre care se află și proiectul de hotărâre respectiv. Conform procedurilor legale în vigoare, și acest document, ca și toate celelalte își urmează circuitul.
 
Facem precizarea că instituția nu este blocată, cei doi vicepreședinți și aparatul de specialitate își desfășoară în continuare activitatea conform legislației în vigoare și au obligația legală de a prelua și a duce la îndeplinire toate atribuțiile președintelui cât timp acesta este plecat.
 
Orice nelămurire în legătură cu proiectul de hotărâre privind schimbarea vicepreședinților sau alt document adresat instituției Consiliului Județean poate fi clarificată adresându-vă vicepreședintelui Gheorghe Sorescu care a preluat prerogativele președintelui.

De aceea, considerăm că orice speculație cu privire la fluxul documentelor în Consiliul Județean este nefondată și totodată recomandăm celor care fac declarații în spațiul public să se documenteze din punct de vedere legal.
 
Totodată, rugăm să fie respectat dreptul președintelui la concediul de odihnă luat cu respectarea prevederilor legale în vigoare.


Biroul de Presă al Președintelui Consiliului Județean Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
107

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
34

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
237

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...