Lucrările la "podul lui Cozmâncă" nu vor fi finalizate, pe motiv că nu sunt finanţate şi de CJ Botoşani

Lucrările la "podul lui Cozmâncă" nu vor fi finalizate, pe motiv că nu sunt finanţate şi de CJ Botoşani
Lucrările la un pod peste râul Siret care face legătura între localitatea suceveană Zamostea cu cea botoșăneană Talpa nu vor mai fi finalizate pe motiv că CJ Botoșani nu finanțează proiectul.

Consiliul Județean Suceava a luat această măsură chiar dacă a obținut un credit de 1,5 milioane de lei pentru finanţare. Potrivit unui proiect de hotărâre a CJ Suceava, ce urmează să fie aprobat în şedinţa din 29 septembrie, suma de 1,5 milioane de lei alocată, dintr-un credit, pentru finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Siret, va fi realocată pentru finanţarea altor investiţii.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, din cele 1,5 milioane de lei, 720.000 de lei vor fi alocaţi pentru plata TVA la achiziţii efectuate de CJ Suceava pentru dotarea Aeroportului Suceava, iar 620.000 de lei vor fi alocaţi pentru asfaltarea unui drum judeţean, între localitatea Probota şi limita cu judeţul Iaşi.

În expunerea de motive se arată că investiţia programată de CJ Suceava la podul de peste râul Siret trebuia să se facă în colaborare cu judeţul Botoşani, iar CJ Botoşani a informat CJ Suceava că această lucrare nu se află în lista de obiective finanţate în 2014.

CJ Suceava a alocat suma de 1,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor începute în 1995 şi sistate în 2004 la podul peste râul Siret, numit “podul lui Cozmâncă fiindcă leagă judeţul Suceava de satul natal al lui Octav Cozmâncă, din Botoşani, şi aştepta ca CJ Botoşani să finanţeze o parte din lucrare. Investiţia la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era şef al Departamentului Administraţiei Publice Locale din Guvern.

Podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind numit “Podul lui Cozmâncă.

Acest pod a existat până în timpul războiului, când trupele germane, în retragere, l-au distrus. Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi.

În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiţie, ţinând cont că este blocată de câţiva ani şi s-a stabilit că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor fiind alocaţi bani pentru refacerea proiectului.

Sursa: Newsbucovina.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
34

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
32

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...