Editorii acuza: Ministerul Educatiei a fraudat licitatia

Editorii acuza: Ministerul Educatiei a fraudat licitatia
Federatia Editorilor din Romania (FER) sustine ca Ministerul Educatiei a favorizat anumite oferte la licitatia pentru selectarea manualelor scolare.

FER se bazeaza pe rezultatele unui raport al Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), scrie Realitatea Tv.

Astfel, ministerul Educatiei a folosit anumite prevederi impuse la licitatie, pentru a penaliza o parte din edituri, in timp ce editurile castigatoare, care au avut aceleasi greseli tehnice ca si ceilalti participanti, au scapat nepenalizate.

"FER considera acest fapt o dovada evidenta de fraudare a licitatiei prin favorizarea companiilor declarate castigatoare si poate pune la dispozitia presei rapoartele de evaluare care demonstreaza acest fapt", se arata in comunicatul FER.

FER a cerut ca ofertele prezentate de SIVECO+Litera si CD Press, care au fost declarate initial castigatoare, sa fie descalificate.

"Cei doi ofertanti au furat startul unei competitii corecte, inundand piata cu publicitate si oferte si prezentandu-se scolilor si publicului larg, inaintea finalizarii procedurilor de licitatie, drept castigatori", sustine FER.

Peste trei milioane de elevi si prescolari au inceput scoala pe 15 septembrie, insa fara manualele digitale promise de Guvern. Elevii nu au de pe ce invata, pentru ca rezultatele licitatiei pentru realizarea manualelor au fost contestate de mai multe edituri.

Pana se va lua o decizie, elevii de clasa I vor invata de pe fise, in vreme ce scolarii din clasa a II-a vor folosi manualele vechi, chiar daca acestea nu sunt in conformitate cu noua programa.

Mai mult, exista si posibilitatea ca intreg anul sa se foloseasca manualele vechi si sa se incerce pana la urmatorul an scolar sa finalizeze licitatia. Aceasta varianta a fost prezentata ieri de premierul Victor Ponta, presa speculand chiar ca seful Guvernului l-ar fi amenintat pe ministrul Educatiei Remus Pricopie cu demiterea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
10

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
14

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
26

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...