Ponta cere scaderea TVA si la legume, fructe si carne

Ponta cere scaderea TVA si la legume, fructe si carne
Premierul Ponta le-a cerut ministrilor Finantelor si Agriculturii sa pregateasca scaderea TVA si pentru alte produse agroalimentare, precum legume, fructe, carne, dupa reducerea operata la paine.

El a apreciat ca reducerea cotei taxei pe valoarea adaugata (TVA) la paine, aplicata din luna septembrie a anului trecut, a fost un succes.

"Un mesaj pe care il dau un pic detasat, ca sa zic asa, pentru ca in 2015 probabil ca nu voi mai fi chiar in echipa cu doamna Petrescu (ministrul Finantelor - n.r.) si cu domnul Constantin (ministrul Agriculturii - n.r.), este ca, pe baza acestui succes, trebuie sa mergem mai departe. Trebuie si Romania poate sa continue sa reduca TVA pentru alte categorii de produse agroalimentare, ma refer in principal la fructe si legume, la carne, si acolo putem sa facem acelasi lucru daca folosim metoda de succes si anume, facem niste calcule realiste pentru ca, asa cum a aratat doamna Petrescu, in primele luni evident ca am pierdut bani la bugetul de stat dupa care, insa, avand rabdare si aplicand bine, am recuperat acele pierderi. In al doilea rand, avand curajul de a lua aceste masuri - si sper sa aveti curajul la anul sa le luati - va voi sprijini total, nu va voi critica, va promit, si al treilea lucru - dialogul cu mediul privat, cel care pana la urma aplica ceea ce Guvernul decide", a spus Ponta, aflat la sediul Ministerului Agriculturii.

Seful Executivului a precizat ca incearca introducerea reducerii TVA la alte produse in bugetul pe anul viitor, dar a subliniat faptul ca el nu vrea sa se angajeze in numele "noului Guvern".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
600

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...