Basescu isi va "caina" fratele arestat de abia dupa ce nu va mai fi presedinte

Basescu isi va "caina" fratele arestat de abia dupa ce nu va mai fi presedinte
Presedintele Traian Basescu a sustinut miercuri seara ca de abia dupa ce isi va incheia mandatul la Cotroceni il va "caina" pe fratele sau.

"Un presedinte, dincolo de a avea frate, are responsabilitati fata de tara. Reiterez ce am spus. Intre fratele meu si justitie, aleg justitia. De a doua zi, dupa ce imi termin mandatul, o sa il cainez, o sa fiu fratele lui si o sa fiu in pielea lui, dar, pana pe 22 decembrie, nu pot sa fiu decat si presedintele lui", a declarat seful statului, invitat la televiziunea publica.

Mircea Basescu si Marian Capatana sunt anchetati in stare de arest preventiv din data de 20 iunie, fiind invinuiti de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Mircea Basescu e judecat pentru promisiunea facuta familiei interlopului Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial, de a interveni in justitie, in schimbul careia ar fi incasat si o suma importanta de bani prin intermediul lui Capatana.

Fratele presedintelui Romaniei urma sa obtina sentinte mai usoare pentru membrii clanului de interlopi.

Imediat dupa arestarea fratelui sau, presedintele Traian Basescu a afirmat ca isi va duce mandatul pana in ultima zi, demontand astfel ipoteza unei posibile demisii.

De asemenea, seful statului a cerut scuze romanilor pentru situatia creata de arestarea lui Mircea Basescu, precizand totodata ca nu a avut informatii nici de la structurile statului si nici de la fratele sau, privind problemele cu justitia avute de acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
31

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
185

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...