Târgurile de animale din judeţ, închise! Vezi până când!

Târgurile de animale din judeţ, închise! Vezi până când!
In sedinta Colegiului Prefectural de vineri dimineata, Ovidiu Airimiţoaie, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), a prezentat cateva masuri luate pentru a se preveni raspandirea sau aparitia unor noi cazuri de boala a limbii albastre.

Boala limbii albastre poate sa apara la rumegatoarele domestice, dar si cele salbatice si se transmite prin insecte, care sunt duse de vant de la animalul bolnav la cel sanatos.

Astfel s-a decis ca toate targurile din judet sa fie inchise pana pe 5 octombrie, iar in judetul nostru functioneaza opt targuri: Botosani, Copalau, Flamanzi, Trusesti, Hlipiceni, Saveni, Darabani, Dorohoi.

"Noi am constituit comisii, echipe, formate din medicii veterinari, astfel incat sa limitam accesul pe aceste targuri si sa informam populatia si fac apel catre primari ca la intrarea in targuri sa se puna afise", a declarat Ovidiu Airimiţoaie.

Mai mult de atat, s-a cerut ca toate stanele din judet sa ramana in locatia actuala.

La începutul acestei luni, a fost confirmat în judeţul Botoşani, în localitatea Româneşti, primul caz de imbolnavire la bovină cu boala limbii albastre.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
391

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
125

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
345

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...