Problema facturilor la Modern Calor, pentru spaţiile comune: “Mingea este la Ministerul Dezvoltării”

Problema facturilor la Modern Calor, pentru spaţiile comune: “Mingea este la Ministerul Dezvoltării”
Botoşănenii care deţin centrale termice au de aşteptat ca Ministerul Dezvoltării să ia o decizie în ceea ce priveşte preluarea plăţii facturilor pentru spaţiile comune, din reţeaua de termoficare, de către municipalitate.

Primarul Ovidiu Portariuc dă asigurări că s-a făcut tot ce ţine de autoritatea locală, dar spune că acum mingea este în terenul instituţiilor centrale şi nu a putut să avanseze un termen de rezolvare a acestei probleme.

“Eu aş vrea să se rezolve această problemă şi de asta facem demersuri. Mingea este la Ministerul Dezvoltării. După două luni de analiză a comisiei numită de către primărie formată din reprezentanţi ai primăriei, ai Modern Calor şi ai ANRSC la nivel local s-a găsit o formulă legală, documentaţia a fost trimisă către patru ministere, către Consiliul Concurenţei şi către ANRSC. Am primit răspuns de la Ministerul Finanţelor, de la Consiliul Concurenţei şi de la ANRSC, aşteptăm şi răspunsul de la Ministerul Dezvoltării. Se pare că rezolvarea este la acel compartiment juridic la Ministerul Dezvoltării, cel puţin aşa reiese din comunicările făcute de celelate instituţii. Am sunat, încearcă şi ei să găsească o soluţie legală ţinând cont şi de aceste directive europene şi când avem soluţia legală vom promova o Hotărâre de Guvern. Sper să nu treacă iarna", a declarat Ovidiu Portariuc.

Efortul financiar pe care ar trebui să îl suporte municipalitatea, dacă va prelua aceste plăţi, este de 1,2 milioane de lei, anual.

Este greu de crezut însă că până la venirea iernii se va găsi soluţia pentru ca botoşănenii cu centrale să nu mai plătească aceste facturi către Modern Calor, în condiţiile în care discuţiile pe acest subiect sunt de luni bune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
40

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
81

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
27

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...