Vezi cine va fi unul dintre viceprimari, dacă primarul obţine majoritatea în CL!

Vezi cine va fi unul dintre viceprimari, dacă primarul obţine majoritatea în CL!
Edilul-şef al municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, îşi pune speranţa că aleşii municipali care s-au săturat de scandal şi circ în Consiliul Local vor veni alături de el pentru a susţine proiectele pentru oraş.

Cât priveşte schimbarea viceprimarilor, Portariuc spune că cei de la PNL au anunţat "primarii din luna septembrie", dar lucrurile sunt imprevizibile.

În cazul în care va reuşi să îşi asigure majoritatea în Consiliul Local, primarul şi-l doreşte alături, ca viceprimar, pe Cosmin Andrei, dar nu a mai nominalizat şi persoana care ar putea să ocupe cea de-a doua funcţie de viceprimari.

"Aştept alături orice consilier de bună credinţă şi cu o oarecare expertiză în spate care vrea să se alăture echipei Executivului, nu să blocheze proiectele aşa cum au făcut viceprimarii Ţurcanu şi Lupaşcu. Aştept doi consilieri care sunt dispuşi să îşi asume sarcina unui viceprimar, care nu este o poziţie uşoară, înseamnă muncă, responsabilitate. Aşa cum am spus atunci când a fost schimbat viceprimarul Cosmin Andrei, îl susţin în continuare în momentul în care vom avea acea susţinere în Consiliul Local, îl voi susţine din nou pentru funcţia de viceprimar, pentru că are deja o expertiză în domeniu şi oricare alt consilier care e de bună credinţă şi vrea să mişcăm lucrurile. Părerea mea este că în următoarele zile mai mulţi consilieri locali îşi vor da seama că a trecut vremea contrelor politice, a scandalului şi vor veni alături de Executiv pentru a lucra împreună la proiectele Botoşaniului", a spus Ovidiu Portariuc.

El este convins că mereu vor exista câţiva consilieri de la PNL-PDl al căror unic scop va fi acela de a bloca proiectele iniţiate de primar.

"Aştept consilierii care dau dovadă de coloană vertebrală şi de fidelitate faţă de electorat. Cu siguranţă va rămâne mereu un grup din această alianţă PNL-PDL care vor pune piedici şi beţe în roate până la finalul‎ mandatului, pentru că acesta este scopul lor, dar cred că sunt şi oameni care s-au săturat de doi ani de scandaluri în Consiliul Local şi care au curajul să se ridice împotriva dictaturii de partid şi să susţină proiectele cu adevărat importante ale municipiului Botoşani. Aştept să văd şi eu dacă aceşti oameni vor apărea. Las la latitudinea fiecărui consilier să îşi întrebe propria conştiinţă ce are de făcut", a precizat primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
65

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
68

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...