"Viorel Iliuţă rămâne un soldat disciplinat în armata lui Florin Ţurcanu", spune Portariuc

"Viorel Iliuţă rămâne un soldat disciplinat în armata lui Florin Ţurcanu", spune Portariuc
Primarul Ovidiu Portariuc a făcut marţi o serie de aprecieri privind schimbările care s-au produs la conducerea Spitalului Mavromati, spunând că fostul manager, Viorel Iliuţă, nu a făcut decât să execute un ordin politic dat de preşedintele PNL, Florin Ţurcanu, prin înaintarea demisiei.

Din punctul de vedere al edilului-şef al urbei, liberalii au adus pe marginea prăpastiei cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, şi susţine că motivele invocate de Iliuţă privind desele controale nu au niciun fundament.

"Domnul Viorel Iliuă acuză nişte controale politice pentru a-şi ascunde propria incompetenţă. Este regretabil că un politician face lucrul acesta într-un domeniu atât de sensibil. Domnul Viorel Iliuţă rămâne un soldat disciplinat în armata lui Florin Ţurcanu, care execută ordine politice. Acum ordinul a fost demisia, retragerea. Şi-au dat seama că au adus spitalul pe marginea prăpastiei, au vrut să dea oameni afară, şi-au dat seama că nu pot gestiona situaţia, pentru a nu avea pierderi politice pentru că era şi este asumat politic, degeaba spunea domnul Ţurcanu în urmă cu jumătate de an, când îl instala pe domnul Iliuţă, că este cel mai profesionist şi cel mai bun manager, şi l-a asumat PNL. Au văzut că nu pot să rezolve stiuaţia, deşi au fost ajutaţi de Minister şi de Casă, care le-au suplimentat în acest an bugetul cu 10 miliarde pe lună", a spus Ovidiu Portariuc.

Acesta a dat de înţeles că ultimele controale făcute de Minister la spital au scos la iveală o serie de nereguli.

"Am înţeles că erau supăraţi că au avut controale de la Minister. E normal să fie controale, e un domeniu strict, dacă domnul Iliuţă a crezut că merge acolo doar să rezolve nişte lucruri şi să nu îl controleze nimeni s-a înşelat. Atâta vreme cât nu s-a întâmplat nimic ilegal nu are de ce să îşi facă griji. Sper că plecarea domniei sale nu este legată de ultimele controale care au fost de la minister şi care se pare că nu au găsit multe lucruri în regulă acolo. Sper să nu se confirme lucrul acesta", a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Ovidiu Portariuc pune la îndoială şi competenţa în ceea ce priveşte activitatea managerială a lui Corneliu Mihai, numit manager interimar, şi a lui Constanin Clivăţ, care va ocupa postul de director economic la Mavromati.

"Mi se pare lipsită de responsabilitate mişcarea domnului preşedinte, care numeşte la Spitalul Judeţean doi oameni care nu au absolut nicio legătură cu acest sistem, în afară de a da amenzi agenţilor economici nu cred să mai fi gestionat sau să fi avut experienţă managerială, iar a pune doi oameni care acum încep să cunoască sistemul medical într-un moment de maximă importanţă pentru spital mi se pare o dovadă de iresponsabilitate. Sunt doi oameni numiţi politic de PNL şi încă o dată fac această greşeală în loc să cheme toţi factorii cu responsabilitate administrativă la o discuţie şi să recunoască că nu se pricep", a spus tranşant primarul Portariuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
44

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
31

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
139

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...