SC Victor Construct: Primăria Municipiului Botoşani nu ne-a trimis nici o adresă oficială prin care să solicite urgentarea lucrărilor de pe Primăverii!

SC Victor Construct: Primăria Municipiului Botoşani nu ne-a trimis nici o adresă oficială prin care să solicite urgentarea lucrărilor de pe Primăverii!
Reprezentanţii SC Victor Construct, firma care se ocupă de reabilitarea şi modernizarea străzii Primăverii din municipiul Botoşani, au remis un comunicat de presă prin care ţin să aducă la cunoştinţa locuitorilor municipiului Botoşani "câteva aspecte care au fost trecute cu vederea, mai mult sau mai puţin intenţionat, de cei care şi-au exprimat opinia asupra acestui subiect", în urma declaraţiilor apărute în ultima perioadă în mass-media din Botoşani.

Redăm integral precizările transmise de SC Victor Construct şi asumate de ing. Cezar Bobescu, Manager Proiect în cadrul firmei:

"Suntem cu două luni în avans faţă de graficul acceptat de către beneficiar, Primăria Municipiului Botoşani. Contractul de execuţie lucrări este semnat în octombrie 2013 cu termen de execuţie 24 luni (2 ani).Termenul de execuţie de 2 ani pentru aceasta lucrare nu a fost stabilit de firma Victor Construct, ci a fost stability şi impus de Primăria Municipiului Botoşani.

- După decaparea stratului de asfalt - 10 cm cum prevede proiectul tehnic - am identificat problem majore privind infrastructura străzii. Aceste probleme au fost aduse la cunoştinta beneficiarului (Primăria Municipiului Botoşani) prin adrese şi note de şantier, dar nici până la această dată nu am primit un răspuns.

- Proiectul a suferit modificări faţă de soluţia iniţială adăugându-se porţiunea pavată de o parte şi de alta a şinelor de tramvai – soluţie tehnică cerută de către beneficiar, respective Primăria Municipiului Botoşani.

- Lucrările decurg greu şi din cauza faptului că strada este aglomerată cu maşinile care sunt parcate de o parte şi de alta a străzii, precum şi a traficului intens din zonă. S-a luat în calcul închiderea totală a străzii dar acest aspect ar crea disfuncţionalităţi majore şi discomfort riveranilor astfel încât am hotărât să lucrăm cu strada funcţională cu toate că este mai dificil şi creează probleme foarte mari.

- Referitor la lipsa de experienţă pe acest sector de lucrări, de care se face discuţie, precizăm că am ofertat acesta lucrare împreună cu asociatul nostru Delta Con specializat în lucrări de drumuri, inclusiv în lucrări de  turnare a asfaltului, care pune la dispoziţia Asocierii tehnicieni şi specialişti calificaţi.

- Precizăm că Primăria Municipiului Botoşani nu ne-a trimis nici o adresă oficială prin care să solicite urgentarea lucrărilor. Dimpotrivă, nu ni s-a răspuns la o adresă prin care ne arătam disponibilitatea de a termina lucrările în decursul acestui an şi în care întrebam dacă Primăria Municipiului Botoşani are prevăzute în buget fondurile necesare pentru achitarea lucrării în cazul în care terminăm lucrările în avans.

Dorim să asigurăm locuitorii municipiului Botoşani că firma SC Victor Construct SRL va face tot posibilul pentru a finaliza lucrarea în bune condiţii, împreună cu celelalte părţi implicate. Ne exprimăm şi pe această cale disponibilitatea de a dialoga şi de a găsi de comun acord soluţii care să reducă la maximum disconfortul creat botoşănenilor".

 
VEZI si Primarul, nemultumit de ritmul in care se executa lucrarile pe strada Primaverii: Trebuie sa vin eu in fiecare zi sa le arat

Constructorul care lucreaza pe strada Primaverii, amenintat cu rezilierea contractului 

Consilier local - Problema pe strada Primaverii a devenit, din acuta, cronica 

Deputat de Botosani, suparat pe evolutia lucrarilor de pe strada Primaveri: M-am cam saturat 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
293

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
339

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
467

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...