PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care DEJA au returnat banii sa-i primeasca inapoi

PSD vrea sa extinda amnistia fiscala - mamele si pensionarii care DEJA au returnat banii sa-i primeasca inapoi
PSD vrea sa extinda amnistia fiscala pentru mame si pensionari, astfel incat a propus un nou amendament la proiectul de lege, care prevede ca persoanele care au apucat sa returneze din banii primiti pe nedrept vor primi sumele respective inapoi.

Noua modificare a fost prezentata de senatorul PSD Liviu Pop, luni, in plenul Parlamentului, desi aceasta varianta fusese exclusa initial din initiatiava legislativa, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2015, transmite Digi 24.

Ramane de vazut daca propunerea social-democratilor va fi acceptata, intrucat incalca regulamentul intern, care prevede ca nu se pot face amendamente in plenul Parlamentului, ci doar in comisiile de specialitate.

Amendamentul prevede ca mamele si pensionarii sa primeasca inapoi banii pe care au apucat sa ii returneze statului, in mai multe transe repartizate pe o perioada de cinci ani.

Liviu Pop a prezentat modificarea in sesiunea ordinara de toamna a Senatului si Camerei Deputatilor, care a inceput luni si pe a carei ordine de zi se aflau propuneri legislative ce nu au mai fost dezbatute si votate din diverse motive.

Printre acestea se numara si iertarea de la plata a mamelor si pensionarilor care au primit indemnizatii de crestere a copiilor si pensii calculate gresit, in favoarea beneficiarilor, de catre functionarii publici.

Amendamentul, sustinut de Rovana Plumb

Modificarea este sustinuta si de ministrul Muncii Rovana Plumb, prezenta in plenul Parlamentului.

Intrebat cum se poate fi inclusa aceasta propunere in initiativa legislativa, in conditiile in care contravine regulamentului, Liviu Pop a declarat ca "in situatii exceptionale se poate face acest lucru".

In Romania exista 12.000 de mame care au primit mai multi bani decat ar fi trebuit de la stat pentru cresterea copilului, acestea avand de inapoiat, in medie, cate 1.000 de lei, in vreme ce numarul pensionarilor cu pensii calculate gresit este de 30.000, acestia avand de returnat, in medie, cate 2.000 de lei.

Aministia fiscala pentru mame si pensionari a fost amanata, pe 25 august, din cauza lipsei de cvorum din Senat. Proiectul legislativ vizeaza pensionarii si mamele care au primit bani in plus din cauza greselilor functionarilor, in initiativa fiind inclusi si profesorii din Valea Jiului.

Decizia finala a fost amanata pana pe 1 septembrie, cand alesii au revenit la munca in Parlament. Forma actuala a proiectului de lege prevede ca amnistia fiscala se aplica doar pentru pensionarii si mamele care nu au apucat inca sa returneze banii primiti in plus.

In final, conform ziare.com, modificarea a fost inclusa in proiectul de lege, dupa ce amendamentul a fost adoptat de catre Parlament cu 117 voturi pentru, trei voturi impotriva si doua abtineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...