Circ în Consiliul Local, cu vot secret şi ameninţări!

Circ în Consiliul Local, cu vot secret şi ameninţări!

 Cristinel Brum?  

Validarea unui nou consilier în Consiliul Municipal Botoșani, după demisia lui Marius Cristescu, a stârnit polemici între consilieri. Cătălina Lupașcu a propus ca votul pentru alegerea lui Mihai Cristinel Brumă, următorul pe listă, să fie unul secret.

După exprimarea votului secret, consilierul Mihai Tincu a anunțat că, în fapt, comisia nu va valida rezultatul, pentru că au existat buletine de vot pe care existau anumite semne.

"Patru voturi au fost anulate intrucat prezentau semne distinctive de natura sa identifice consilierul care si-a exprimat votul", a spus Tincu.

Înainte de vot, Gheorghe Ursuleanu a amenințat că, dacă nu va fi validat în funcție noul consilier, partidul din care face parte, PP-DD, va face plângere penală aleșilor locali.

Acesta a amintit că alţi consilieri municipali veniţi în Consiliul Local prin demisia altor consilieri au fost validaţi prin vot direct, nu prin vot secret.

Disputa politică a durat minute bune, comisia propunând reluarea votului, fiind nouă voturi "împotrivă`, nouă voturi "pentru" și o abținere, în aceste condiții proiectul de hotârâre privind validarea lui Cristinel Brumă în Consiliul Local fiind respins.

Acesta va fi repus, cel mai probabil, pe ordinea de zi într-o ședință ulterioară de Consiliu Local.

La ieșirea din sala de Consiliu Local, Cristinel Brumă a avut un schimb acid de replici cu consilierul local Gheorghe Iavorenciuc, cel din urmă transmițându-i acestuia că, dacă vrea să facă anumite amenințări, să le facă în afara sălii de CL.

"Mă simt dator să vă mulțumesc pentru căldura sufletească cu care m-ați primit", le-a spus Brumă consilierilor locali care s-au opus intrării sale în Consiliul Municipal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
429

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
112

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...