Colonelul Radu Anton: "Este un lucru deosebit sa poti interveni rapid"

Colonelul Radu Anton: "Este un lucru deosebit sa poti interveni rapid"
Odata cu achizitia autospecialei pentru interventii la inaltime, dar si cu celelalte autospeciale cu apa si spuma, ambulante sau cu autofrezele care urmeaza sa ajunga la Botosani, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Botosani sunt convinsi ca vor deveni mult mai eficienti.

Colonelul Radu Anton, seful ISU Botosani, este de parere ca pentru prima data autoritatile au realizat ceea ce au promis.

"Bucuria mare este ca au fost cheltuiti toti banii din proiect si am tinut cu dintii sa fie respectata legalitatea si standardele de calitate si tehnicitate ale echipamentelor aprovizionate. Nu trebuie sa aducem noi multumiri Consiliilor Judetene pentru ca nu suntem noi beneficiarii, noi suntem doar utilizatorii si multumirile vin din partea cetatenilor, ca pentru ei se fac toate aceste lucruri. Este pentru prima data, dupa evenimentele din `89, cand autoritarile isi exprima nu doar declarativ, ci si prin fapte, grija pentru cetatean, care are nevoie de siguranta", a declarat col. Radu Anton.

ISU Botosani urmeaza sa mai primeasca o autosenilata si patru autofreze, care nu vor fi folosite doar iarna, ci si vara. Consiliul Judetean Botosani a mai achizitionat o autosenilata, care iarna trecuta a salvat 58 de persoane.

"Autospeciala cu senile achizitionata de Consiliul Judetean Botosani a salvat iarna trecuta, care nu a fost una grea, nu mai putin de 58 de vieti. Referitor la autofrezele care vor ajunge, ele nu sunt doar autofreze. Sunt convins ca vom lucra o luna cu ele pentru salvarea in conditii de iarna, dar ele in partea din spate au cate o cisterna cu o capacitate de aproximativ 9.000 de litri de apa. Timp de 11 luni ele vor fi folosite pentru stingerea incendiilor si vor transporta apa in unitatile afectate de seceta sau alte evenimente. Este un lucru deosebit sa poti interveni rapid", a mai adaugat seful ISU Botosani.

"Suntem constienti ca trebuie sa ne asumam o raspundere ridicata pentru ca aceste masini sunt foarte scumpe. Ele au o tehnicitate ridicata. Avem oamenii pregatiti si suntem convinsi ca vom fi mai eficienti." - Col. Radu Anton, seful ISU Botosani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...