Basescu, atac dur la Putin: Un bolnav care crede ca poate reface URSS

Basescu, atac dur la Putin: Un bolnav care crede ca poate reface URSS
Presedintele Traian Basescu l-a catalogat pe Vladimir Putin un "bolnav care crede ca poate reface" Uniunea Sovietica, in timpul unui discurs despre criza din Ucraina tinut la intalnirea anuala cu ambasadorii romani.

Seful statului a cerut NATO sa isi consolideze prezenta pe flancul estic si sa suplimenteze numarul navelor militare din Marea Neagra, pentru a descuraja posibile actiuni ale Rusiei.

"Elemente de descurajare trebuie sa existe (...) pentru a putea descuraja idei ale vreunui bolnav care crede ca poate reface zonele de influenta ale fostului URSS. Nu am dubii ca NATO va functiona si garantiile de aplicabilitate ale Articolului 5 nu pot fi puse sub semnul intrebarii", a declarat Basescu, conform ziare.com.

Presedintele a declarat ca nu exista un pericol pentru Romania "in mod rational, dar sa ne pregatim si pentru irational, pentru ca se dovedeste ca irationalul poate exista".

De asemenea, Traian Basescu a cerut ca statele europene si membre NATO sa trimita arme fortelor ucrainene, pentru ca acestea sa poata face faca actiunilor Rusiei, precizand ironic ca soldatii ucraineni "s-au saturat de cate casti le-au fost trimise".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
92

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...