Cristian Achitei, despre lucrarile la DN 29 Botosani - Suceava: "Inaugurarea drumului a fost facuta abuziv!"

Cristian Achitei, despre lucrarile la DN 29 Botosani - Suceava: "Inaugurarea drumului a fost facuta abuziv!"
Vicepresedintele Aliantei Crestin Liberale Botosani, Cristian Achitei, a vorbit in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul PNL Botosani, despre lucrarile facute pe drumul Botosani - Suceava, inaugurat recent de premierul Victor Ponta si de vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a precizat ca inaugurarea a fost facuta abuziv pentru ca drumul nu este inca in siguranta.

Achitei a dat exemplu licitatiei postate pe S.E.A.P. de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, numita "Lucrări pentru siguranța circulației conform Proiect de reglementare a circulației prin indicatoare și marcaje pentru obiectivul modernizare DN 29".

"Dupa cum ati vazut pe SEAP a aparut o licitatie privind lucrari pentru siguranta circulatiei, la DN 29. Asta inseamna ca inaugurarea drumului de catre premierul Ponta a fost facuta abuziv si in primul rand trebuie sa le spunem locuitorilor judetului Botosani si celor care circula pe acel drum, ca in acest moment nu se circula in conditii de siguranta. Rog cetatenii sa aiba grija cu ce viteza circula pentru ca nu sunt in siguranta. Acest drum va functiona in siguranta abia la anul. Licitatia va incepe in septembrie si are o valoare de 34 de miliarde si din cate vedem, multe lucrari sunt deja executate. Asta inseamna ca in Romania, acest Guvern poate sa faca orice. Nu se mai respecta nimic! Uitam de Legea Achizitiilor Publice in Romania. Daca aceasta licitatie va fi castigata de un alt constructor, decat cel care a executat lucrarea acum?", a declarat Cristian Achitei.

Oricine circulă pe drumul Botosani - Suceava poate vedea că o mare parte dintre aceste lucrări au fost deja executate, dar Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, susține că marcajele deja trasate sunt provizorii.

"Sunt marcaje provizorii, urmează să mai fie făcute cu benzi rezonatoare, ridicarea consolelor. Nu puteam să lăsăm fără marcaje. Pentru a nu se produce accidente, am cerut constructorului și consultantului să găsească o soluție și s-au făcut aceste marcaje provizorii. Mai vin puse și indicatoare. Nu este finalizat", a declarat Ovidiu Laicu, director DRDP Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
785

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
210

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...