Prins cu mii de țigarete de contrabandă! Vezi ce le-a spus polițiștilor de frontieră!

Prins cu mii de țigarete de contrabandă! Vezi ce le-a spus polițiștilor de frontieră!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți - Prut/ I.T.P.F. Iasi si ai Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat două persoane care au încercat să introducă ilegal în ţară, 30.000 ţigarete de contrabandă.

În seara de 26 august a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți – Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii, a observat pe direcţia localităţii de frontieră Slobozia, un autoturism marca Volkswagen Golf ce se deplasa de la malul râului Prut către interior.

Având informatii ca autoturismul este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestuia. La volanul autoturismului a fost identificat Marius – Petrișor M., de 37 ani, cu cetăţenie română şi R. Moldova.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului lucratorii Politiei de Frontiera au descoperit în portbagaj un colet cu țigări. In legatura cu cele constatate bărbatul a declarat că s-a deplasat până la malul râului Prut, pentru a lua o echipă de pescari și constatând că aceștia nu erau acolo s-a întors spre localitatea Slobozia, ocazie cu care a descoperit un colet de culoare neagră pe care l-a introdus in autoturism, urmând să-l predea polițiștilor de frontieră.

Totodată din verificările efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta nu are dreptul de a conduce autovehicule, permisul de conducere fiindu-i reținut.

La inventarierea conţinutului coletului, s-a stabilit că acesta conţinea cantitatea de 24.000 ţigarete marca Ritm.

Intreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 10. 461 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Marius – Petrișor M lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in România.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 10.461 lei si autoturismul, în valoare de 4.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Rădăuți-Prut în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
106

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
608

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
75

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...