Ponta: "Imi asum OUG. Primarii, 45 de zile la dispozitie sa schimbe partidul"

Ponta: "Imi asum OUG. Primarii, 45 de zile la dispozitie sa schimbe partidul"
Premierul Victor Ponta a condus sedinta extraordinara de guvern de joi, in deschiderea careia a anuntat ca ordonanta de urgenta care va permite migratia alesilor locali va fi adoptata, pentru ca "primarii nu sunt sclavi pe mosia lui Blaga si Iohannis".

Astfel, in ciuda protestelor Opozitiei si societatii civile, la care se adauga ingrijorarea exprimata de Ambasada SUA la Bucuresti, Guvernul Ponta a decis sa adopte aceasta ordonanta pe finalul vacantei parlamentare, scrie ziare.com.

Saptamana viitoare forul legislativ al tarii isi reincepe activitatea.

Victor Ponta a declarat ca astfel se va face "un pic de dreptate" si a anuntat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a se hotari din ce partid vor sa faca parte, nu 10 zile asa cum era prevazut in textul initial al ordonantei, dat publicitatii in urma cu doua zile.

"Trebuie sa deblocam activitatea administratiei locale si sa facem si un pic de dreptate. Toti primarii din 2012 au fost alesi cu USL, avandu-i alaturi pe Ponta si Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga si Iohannis", a mai spus Victor Ponta.

Premierul a mai anuntat ca varianta finala a textului ordonantei de urgenta va fi prezentata public de vicepremierul Liviu Dragnea dupa incheierea sedintei de guvern.

Ordonanta de urgenta a fost vehement contestata de opozitie si societatea civila, si a generat o reactie din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la momentul ales de Guvern si lipsa de transparenta cu care s-a luat aceasta decizie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
136

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
265

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
126

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...