Ponta: Guvernul nu va taxa centralele de apartament, ci vrea să modernizeze sistemele de termoficare

Ponta: Guvernul nu va taxa centralele de apartament, ci vrea să modernizeze sistemele de termoficare
Guvernul nu are în intenţie să introducă o taxă pentru centralele de apartament, dar vrea să modernizeze sistemele de termoficare din marile oraşe, a declarat marţi premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern.
 
"Vreau să spun foarte clar că nu intenţionează acest guvern să pună nicio taxă pe nicio centrală de apartament, dar intenţionează acest guvern şi viitoarele să sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare în marile oraşe, acolo unde în continuare se poluează mult, costă mult, acumulăm datorii şi suntem încă la un nivel de eficienţă energetică extrem de scăzut", a declarat Ponta, scrie Mediafax.ro.

Românii sunt din nou buni de plată. Proprietarii care au în apartamente centrale termice vor plăti din 2016 o taxă de poluare. Deşi această taxă este impusă de Uniunea Europeană, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că în unele ţări din U.E. taxele se aplică doar pentru centralele de apartament învechite.

Aflat în pre-campanie electorală, premierul a ţinut să-i liniştească pe români: Executivul în exerciţiu nu va institui această taxă. A omis însă a spune că deşi nu va fi introdusă până la alegerile prezidenţiale, ea va trebui, mai devreme sau mai târziu, să fie pusă în aplicare.

Birul poate fi amânat până în 2015. Asta înseamnă că în plin an electoral 2016 taxa de poluare pentru proprietarii de centrale termice de apartament ar putea intra în vigoare.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
2

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
44

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
177

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...