Viceprimarul Eugen Țurcanu despre schimbările din școli: "Este o PSD-izare cumplită. Toți răspund numai la buton politic"

Viceprimarul Eugen Țurcanu despre schimbările din școli: "Este o PSD-izare cumplită. Toți răspund numai la buton politic"
Sistemul de învățământ botoșănean este excesiv de politizat, iar cei ajung să ocupe o funcție de conducere într-o școală răspund doar comenzilor venite doar de la șefii Inspectoratului Școlar Județean, este de părere viceprimarul Eugen Țurcanu.

Edilul a spus că în vizitele pe care le-a făcut prin unitățile de învățământ din municipiul Botoșani a întâlnit directori de școli cărora le este frică să vorbească, pentru a nu fi schimbați.

Țurcanu recunoaște că și pe vremea când PDL-ul era la putere unele numiri la școli se făceau politic, dar spune că ceea ce se întâmplă acum a atins atins un nivel maxim de politizare.

“Este o PSD-izare cumplită. Îmi aduc aminte și de perioada când era PDL-ul la guvernare și aș fi ipocrit să nu fac o comparație cu acea perioadă, dar acum a devenit obligatoriu să ai adeziune de partid. Atunci erau puși oameni cu anumite simpatii de dreapta, dar nu aveau obligativitatea de a avea adeziune de partid. Acum toți directorii au adeziune de partid. Și lucrul cel mai grav mi se pare că în acest mod toți devin aserviți politic și răspund numai la buton politic. La unele școli, în special la directori adjuncți, le era și frică să vorbească pentru că au mai fost alții schimbați anul trecut tocmai pentru motivul că dacă ai șoptit ceva ce nu e de nasul tău afară. Mai ales pe partea de investiții și de bani, aici era tot mărul discordiei. Noi tot pompăm bani în unitățile școlare dar ce fac mai departe numai ei știu și cu firmele numai de ei știute", a declarat viceprimarul Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
968

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
289

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...