PERCHEZIȚII ale polițiștilor botoșăneni la un "procuror" DIICOT! Vezi ce caută!

PERCHEZIȚII ale polițiștilor botoșăneni la un "procuror" DIICOT! Vezi ce caută!
La această oră, poliţiştii din Botoşani efectuează o percheziţie în Penitenciarul Craiova, pentru identificarea unui bărbat bănuit de înşelarea mai multor persoane, prin prezentarea de calităţi oficiale false.

La data de 20 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoșani efectuează o percheziţie în Penitenciarul Craiova.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R.. Percheziţia se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care un bărbat, încarcerat în unitatea de detenţie menţionată, este bănuit că ar fi comis mai multe înşelăciuni prin telefon.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanei în cauză. În fapt, din cercetări, a reieşit că, în luna august a anului curent, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori şi gestionari ai unor societăţi comerciale, prezentându-se ca procuror D.I.I.C.O.T..

Sub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate.

Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obţinut mai multe coduri de reîncărcare ale unor cartele telefonice din diverse reţele de telefonie mobilă, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat în scopuri personale.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
1

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
121

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
44

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...