Țigări de contrabandă, ascunse într-o căruță!

Țigări de contrabandă, ascunse într-o căruță!
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean român care transporta cu o căruţă 10.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Ucraina, pe care a declarat că le-a descoperit în apropierea liniei de frontieră.

În data de 01 august a.c., în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi şi S.T.P.F. Botoşani - I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 17.00, lucrătorii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Hilişeu-Crişan, o persoana care se deplasa cu un atelaj hipo în care se afla un colet voluminos, acoperit cu iarbă. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetateanul roman D.B.D. cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani.

Barbatul a declarat că a găsit coletul în apropierea liniei de frontieră. Coletul conţinea cantitatea de 10.000 ţigarete marca Monte Carlo, cu timbru de acciză Republica Ucraina.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 4.444 lei a fost reţinută în vederea confiscării, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
234

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...