"Apa murdară", arma folosită de Israel împotriva palestinienilor

"Apa murdară", arma folosită de Israel împotriva palestinienilor
Forţele israeliene din Ierusalimul de Est au început să folosească o tactică neobişnuită pentru a-i ţine la distanţă pe palestinienii care protestează faţă de ofensiva din Fâşia Gaza, scrie cotidianul francez Le Monde, citat de Mediafax.

Potrivit publicaţiei citate, de trei săptămâni, forţele israeliene împrăştie pe străzile din Ierusalimul de Est un lichid "toxic", care emană un miros de nesuportat, denumit "apa murdară".

Lichidul este aruncat dintr-un camion alb pe străzi, pe trotuare, în copaci şi pe ferestrele locuinţelor din cartierele vizate. Substanţa este imposibil de curăţat timp de două-trei zile, iar mirosul puternic persistă pentru o perioadă lungă de timp.

Scopul acestei "apei murdare" este să-i împiedice pe potenţialii protestatari să îşi părăsească locuinţele, precum şi pedepsirea colectivă a locuitorilor pentru revolte.

Le Monde notează că nu există informaţii despre compoziţia lichidului misterios, structura compusului fiind păstrată secretă de către armata israeliană.

Palestinienii sunt extrem de revoltaţi din cauza acestei situaţii. "Cine suntem noi să fim trataţi cu insecticide ca ţânţarii sau şobolanii?", a întrebat unul dintre locuitori.

O altă vecină a adăugat: "Am încercat totul pentru a face să dispară acest miros din casă: săpun lichid, oţet, clor. Nimic nu funcţionează".

Potrivit sursei citate, "apa murdară" este folosită e forţele israeliene încă din anul 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
17

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
107

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
224

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...