5 beneficii miraculoase ale ghimbirului

5 beneficii miraculoase ale ghimbirului
Ghimbirul este un condiment utilizat in toate bucatariile lumii. Pe langa faptul ca are un gust aromat, usor intepator, facand mancarurile delicioase, ghimbirul are multiple beneficii pentru sanatate.

Ghimbirul contine vitaminele A, C, E, B, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodium, fier, zinc, calciu si betacaroten. Ca urmare, acesta are proprietati antigreturi, antispasmodice, antifungice, antiinflamatorii, antiseptic, antibacteriene, antivirale.

Iata 5 beneficii miraculoase ale ghimbirului.

1. Linisteste stomacul

Ghimbirul ajuta la relaxarea muschilor intestinali si previne aparitia gazelor si a balonarii. Ginger-ale (sau berea de ghimbir) este un preparat asemanator socatei foarte eficace in linistirea stomacului.

Iata o reteta pe care o poti prepara in casa.

O cantitate suficient de mare de ghimbir se spala, se curata si se marunteste. Apoi se adauga intr-un vas cu apa peste care se rade coaja de la o jumatate de limeta. Fierbe si clocoteste timp de 15 minute. Adauga zahar si clocoteste din nou pana cand se reduce lichidul. Cand siropul este gata ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Strecoara, iar cand este la temperature camerei, pune-l in recipiente etanse. Se poate pastra la frigider pana la doua saptamani. Ca sa pregatesti un ginger ale, toarna un sfert de ceasca din siropul de masi sus peste cuburi de gheata, apoi adauga o ceasca de apa minerala.

2. Previne raceala si gripa

Ghimbirul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva bolilor si este un remediu natural pentru raceala si gripa. Fierbe doua linguri de pudra de ghimbir sau doua linguri de ghimbir proaspat razuit in doua cesti de apa fierbinte si inhaleaza aburii pentru a alina congestiile nazale, precum si alte simptome ale gripei si racelii.

Iata o reteta de ceai pentru durerile din gat.

Ingrediente

- o radacina de ghimbir proaspat

- 2 lamai

- ½ ceasca de miere.

Se amesteca ingredientele intr-un bol. Se lasa sa macereze 24 de ore apoi se mananca.

Amestecul poate fi pus si in ceasca de ceai de orice fel.

3. Reduce durerile de artrita

Ghimbirul are puternice proprietati antiinflamatorii de aceea poate fi un remediu natural eficace in durerile asociate artritei. Pentru remedierea durerii, aplica pasta de ghimbir si turmeric calda pe zona dureroasa, de doua ori pe zi.

De asemenea, poti include ghimbir crud sau gatit in dieta ta zilnica.

4. Tine diabetul sub control

Ghimbirul poate ajuta la tinerea sub control a diabetului si creste nivelul de insulina la fel de eficient ca alte medicamente pentru tratarea diabetului.

5. Ajuta la pierderea in greutate

Ghimbirul arde grasimile si ajuta la tinerea sub control a greutatii. Ghimbirul pastreaza mai mult timp senzatia de satietate, vei manca mai putin si, astfel, vei ingera mai putine calorii.


sfatulparintilor.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
154

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
109

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...