Atenție! Ce simptome de cancer trec de obicei neobservate

Atenție! Ce simptome de cancer trec de obicei neobservate
Experții în sănătate atrag atenția asupra faptului că multe persoane nu acordă o atenție suficientă simptomelor ce ar putea indica prezența celulelor canceroase în corp. Există peste 200 de tipuri de cancer. Cele mai comune tipuri sunt cele de cancer la plămâni, prostată, sâni, ovare, vezică urinară, rinichi, pancreas, dar și leucemie.

1. O pierdere bruscă în greutate
Persoanele care slăbesc brusc în greutate fără a exista un motiv care să explice această pierdere în greutate, acest lucru ar putea fi primele semne de cancer. Este un simptom comun în special în cazul cancerului de sân sau plămâni. Scăderea în greutate apare atunci când celulele canceroase se extind către ficat și îl împiedică să funcționeze în mod optim, în special în ceea ce privește reglarea apetitului și înlăturarea toxinelor. Scăderea în greutate poate fi un indiciu al cancerului de colon sau al celui digestiv.

2. Febră și infecții frecvente
Deși febra poate indica doar faptul că organismul se luptă cu o infecție, o febră persistentă poate fi simptomul unei condiții canceroase, cum ar fi limfoma. Leucemia, un cancer al celulelor de sânge poate fi recunoscută prin simptome ca: infrecții frecvente, febră, oboseală, dureri musculare și alte simptome similare celor de răceală.

3. Dacă te simți slăbit și ești mereu obosit
Oboseala care nu pare să dispară nici atunci când dormi sau te odihnești suficient, ar trebui să apelezi la un consult medical. Aceste simptome pot indica o varietate de cancere, de aceea trebuie să acordați atenție tuturor simptomelor.

4. Tuse cronică și durere de piept
Uneori, simptomele unor forme de cancer cum ar fi leucemia și tumorile pulmonare, le pot imita pe cele determinate de o răceală sau o bronșită. Problema poate persista sau reapărea din când în când. Un simptom însoțitor ar putea fi durerea de piept extinsă spre umeri și brațe. Dacă tușești și observi și o schimbare de asprime a vocii ce durează mai bine de șase săptămâni, în special dacă ești fumător sau ai fumat în trecut.

5. Balonarea
O balonare abdominală inexplicabilă ce apare și dispare de-a lungul unei perioade mari de timp poate fi unul dintre simptoamele cancerului ovarian. Dacă balonarea este însoțită de o durere a pelvisului sau durere abdominală, trebuie să consulți un doctor.

6. Dificultăți la înghițire
Dacă ai probleme atunci când mănânci, mai ales când înghiți și simți că mâncarea rămâne blocată în gât sau piept, iar simptomele se agravează în timp, acest lucru poate indica prezența cancerului de esofag sau gât. Simptomele acestor tipuri de cancer pot include durere sau o senzație de arsură atunci când înghiți mâncarea.

7. Umflături sau noduli neobișnuiți
Noduli neobișnuiți în sâni, testicole, gât, abdomen, la subraț sau alte părți ale corpului trebuie neapărat prezentate la doctor, în special dacă durează mai mult de trei săptămâni. Uneri, un nodul la subraț poate indica prezența cancerului de sân.

8. Schimbări ale unghiilor
Schimbări ale unghiilor pot indica mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de piele, de ficat sau de plămâni. Deși aceste schimbări pot însemna mai multe lucruri, ele pot fi și un indiciu al cancerului:
- petele negre sau maronii sub unghii pot indica prezența cancerului de piele;
- îngroșarea unghiilor este asociată cu cancerului de plămâni si alte boli boli ce reduc cantitatea de oxigen din sânge;
- unghiile albe și slăbite pot indica o proastă funcționare a ficatului, inclusiv cancerul de ficat.

9. Sângerări anormale
Prezența sângelui în urină poate fi simptomul unei infecții a tractului urinar, dar poate indica și prezența cancerului de vezică sau rinichi. Totodată, prezența sângelui în fecale poate fi cauzat de hemoroizi dar poate fi și un simptom al cancerului de colon. Sângerările între ciclurile menstruale sau după menopauză poate indica prezența cancerului uterin.

A.M.PRESS

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
13

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
53

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
42

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...