Membru ATOP Botoşani: "În jurul liceelor din Botoşani sunt distribuitori de droguri"

Membru ATOP Botoşani: "În jurul liceelor din Botoşani sunt distribuitori de droguri"
Un membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani a tras un semnal de aarmă, în cadrul ultimei şedinţe, în ceea ce priveşte creşterea numărului de elevi care consumă alcool, tutun şi chiar droguri.

Gheorghe Vâzdoagă a spus că astfel de probleme sunt cel mai des întâlnite în mediul urban, şi a făcut un apel la o mai strânsă colaborare între poliţie şi autorităţile locale.

"Noi avem responsabilitatea generaţiei viitoare şi dacă ne uităm pe anumite sondaje de opinie în care constatăm că 75% dintre copiii între 15 şi 18 ani sunt consumatori de alcool, tutun sau droguri şi din aceşti 75%, 25% îl reprezintă fetele, ne punem fireasca întrebare, şi asta noi o discutăm la fiecare întâlnire în teritoriu, ce generaţie pregătim pentru a prelua responsabilităţile pe care noi le avem astăzi? Mai e o responsabilitate a oamenilor din comunităţile rurale, acolo există o altă atmosferă. Cum pregătim aceşti copii atunci când vor ajunge în iadul dintr-o mare metropolă? Cum îi pregătim şi ce nivel educaţional vor avea aceşti copii ca să facă faţă tentanţiilor la care sunt supuşi în fiecate zi? Foarte mulţi clachează, foarte mulţi copii buni la nivelul unei comunităţi rurale în clipa în care au ajuns în mediul urban clachează", a spus Gheorghe Vâzdoagă.

El a mai adăugat că foarte mulţi copii din mediul rural o iau pe căi greşite când ajung la oraş.

"De exemplu, în comuna Mitoc nu sunt distribuitori de droguri în jurul şcolii, dar la liceele din Botoşani sunt. În Mitoc nu sunt cluburi, eventual este o discotecă, în municipiul Botoşani sunt şi aşa mai departe. Problema noastră principală, şi asta noi o spunem la toţi unde mergem în comune, este ce modalităţi găsim ca educaţia acestor copii din mediul rural să reziste tentaţiilor pe care le oferă o metropolă", a afirmat Vâzdoagă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
17

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
141

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
111

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...