Tot mai mulţi elevi botoşăneni se bat în incinta unităţilor de învăţământ!

Tot mai mulţi elevi botoşăneni se bat în incinta unităţilor de învăţământ!
Numărul elevilor care se bat în şcoli a înregistrat o creştere în primele şase luni ale acestui an, de regulă astfel de fapte petrecându-se ca urmare a unor conflicte spontane între colegi. 

În semestrul I din anul 2014 au fost sesizate un număr de 36 de infracţiuni, cu şase mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care a prezentat situaţia în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

Toate faptele s-au comis în incinta unităţilor de învăţământ, unde responsabilitatea revine factorilor de conducere ale acestora.

Cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate în unităţile de învăţământ din mediul urban, 24 de fapte, iar 14 au fost comise în mediul rural.

Infracţiunile au fost comise de 25 de elevi, în timp ce alţi 32 au fost părţi vătămate.

Cele mai multe infracţiuni petrecute în primele şase luni au fost furturi, 16 la număr, loviri sau alte violenţe, 14 cazuri, fiind înregistrată şi o distrugere.

“Creşteri se înregistrează la infracţiunile de lovire sau alte violenţe, cu 12 fapte, acestea datorându-se unor conflicte spontane dintre elevi, marea majoritate a victimelor şi autorilor fiind colegi de clasă, şi la infracţiunile de însuşire a  bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, cu două fapte", a declarat cms. şef Cristian Cucoreanu, şeful IPJ Botoşani.

16 infracţiuni au fost comise în licee şi 20 în şcoli generale.

În primul semestru al anului au fost reclamate şi două fapte de şantaj şi corupere sexualî, însă în urma verificărilor întreprinse, nici una nu s-a confirmat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
2

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
149

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
138

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...