Viorel Iliuţă despre situaţia de la UPU-Pediatrie: “Începând cu septembrie nu o să mai plătim sporurile cu structura de urgenţă”

Viorel Iliuţă despre situaţia de la UPU-Pediatrie: “Începând cu septembrie nu o să mai plătim sporurile cu structura de urgenţă”
Managerul Spitalului Judeţean Mavromati, Viorel Iliuţă, a ţinut să clarifice în cadrul unei conferinţe de presă care este situaţia de la punctul de lucru UPU-Pediatrie şi ce se va întâmpla în cazul în care finanţarea pentru această structură nu va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, aşa cum ar fi firesc.

Potrivit lui Iliuţă, în lipsa acestei finanţări, punctul de lucru UPU-Pediatrie se va transforma în cameră de gardă.

Această măsură nu va avea niciun efect negativ asupra copiilor care au nevoie de îngrijiri medicale şi care reprezintă urgenţe, ci va avea efecte doar în ceea ce priveşte partea salarială a celor care lucrează acolo.

“Măsura care a isterizat Ministerul se referă la transformarea punctului de lucru UPU-Pediatrie în cameră de gardă începând cu septembrie, dacă în august nu se obţine finanţarea de la bugetul de stat. Am văzut că s-au isterizat şi nişte politiceni locali. Transformarea aceasta înseamnă că orice urgenţă este tratată în continuare, dar prin camera de gardă. Nu se pune problema ca urgenţa să nu fie tratată corespunzător. Diferenţa dintre cele două situaţii este că în cazul punctului de lucru UPU-Pediatrie, aşa cum funcţionăm în prezent, acel punct primeşte spor de urgenţă şi tratament salarial ca cei din structurile de urgenţă, dar din bugetul spitalului, dar dacă discutăm că am finanţat o structură care ţine de bugetul de stat din fondurile proprii ale spitalului. Nu se pune problema desfiinţării a ceva ci doar a transformării. Asta înseamnă că aceeaşi oameni vor desfăşura activitate acolo, vor primi urgenţele, numai că nu vor mai avea sporuri de urgenţă ci sporuri ca restul spitalului", a precizat Viorel Iliuţă, care a spus că a făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru ca UPU-Pediatrie să fie finanţată de la bugetul de stat.

Dacă însă până în septembrie răspunsul nu va fi unul pozitiv, managerul Spitalului Judeţean a spus tranşant: “Noi nu o să mai plătim începând cu septembrie sporurile pentru structura de urgenţă. În ultimii trei ani, Spitalul Judeţean a cheltuit cu punctul de lucru UPU-Pediatrie aproximativ 3 milioane de lei, din fonduri proprii, bani care se regăsesc în plăţile restante şi arieratele spitalului".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
47

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
315

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
334

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...