Adolescenta de 13 ani care a devenit mamă este o elevă eminentă şi provine dintr-o familie cu situaţie financiară bună, spun reprezentanţii DGASPC

Adolescenta de 13 ani care a devenit mamă este o elevă eminentă şi provine dintr-o familie cu situaţie financiară bună, spun reprezentanţii DGASPC
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat o anchetă în cazul fetei de 13 ani care a născut, vineri, la Maternitatea Botoşani.

În urma discuţiilor purtate cu asistentul social de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie şi cu referentul social din cadrul primăriei din localitatea de domiciliu a fetei, cei de la Protecţia Copilului au aflat că adolescenta provine dintr-o familie organizată şi va beneficia de tot suportul rudelor după ce va ieşi cu bebeluşul din Maternitate.

Copila este elevă la o unitate de învăţământ din municipiul Botoşani şi are rezultate foarte bune, absolvind clasa a VII-a cu media 9,86.

"Am luat legatura cu asistentul social si cu referentul social de la primaria din  localitatea de domiciliu. Minora provine dintr-o familie organizata, cu o stiuatie financiara buna, si dupa ce se va externa va merge impreuna cu copilul in mediul familial. Nu se impune in acest caz instituirea unei masuri de protectie. Am discutat telefonic cu bunica materna si a confirmat ca va oferi tot suportul emotional pentru cuplul mama-copil. Cazul va ramane in atentia autoritatilor locale", a declarat Felicia Mihai, sefa Complexului de servicii comunitare din cadrul DGASPC Botosani.

In acest caz va fi sesizata si politia.

"Vom sesiza Inspectoratul Judetean de Politie, asa cum spune procedura, dat fiind ca este vorba despre o minora", a mai spus Felicia Mihai.

Vă reamintim că adolescenta a devenit vineri mamă, aceasta aflând că este însărcinată abia când i-a venit sorocul.

Joi, fata a început să se simtă rău, familia acesteia cerând ajutorul cadrelor medicale de pe ambulanţă. Adolescenta a spus că o doare abdomenul, suspicionându-se existenţa unui chist.

După ce a fost consultată de medicii pediatri, fata a fost trimisă la Spitalul Judeţean pentru o ecografie, iar în urma investigaţiilor s-a constatat că de fapt minora purta în pântece un prunc.

Fata a fost trimisă la Maternitate, iar la doar câteva minute de la internare a născut o fetiţă perfect sănătoasă, cu o greutate de 2.490 de grame.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1150

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
319

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
290

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...