IMPRESIONANT! Un bacauan face turul Romaniei pe doua roti: 5.000 de kilometri pentru o actiune caritabila! Sambata a ajuns la Botosani - FOTO, VIDEO

IMPRESIONANT! Un bacauan face turul Romaniei pe doua roti: 5.000 de kilometri pentru o actiune caritabila! Sambata a ajuns la Botosani - FOTO, VIDEO

   Ionut Tabultoc

După turul Europei, unde a văzut foarte multe şi, cel mai important, a întâlnit mulţi oameni deosebiţi, bacauanul Anton Duma doreşte să ajute tinerii să îşi găsească drumul în viaţă! Asa ca s-a decis să facă turul României, sub sloganul"Pedalez pentru Betania".

Scopul acestei acţiuni este să ajute tinerii în situaţii dificile. Tinerii revocaţi din centrele de plasament, victimele traficului de fiinţe umane şi alţi tineri aflaţi în situaţii de risc. Asociaţia Betania din Bacău, prin proiectul Centrul de Integrare a Tinerilor, are în grijă 28 de tinere ( sau beneficiare) cărora li se oferă posibilitatea şi sunt ajutate să-şi formeze deprinderile de viaţă independentă, să-şi cultive capacităţile şi aptitudinile pentru muncă şi să-şi educe abilitaţile pentru comunicare şi inter – relaţionare.



Prin acest tur al Romaniei, Anton Duma este mesagerul acestui proiect. Obiectivul lui este să adune 5000 de euro ca să ajute tinerii în unica lor şansă pentru găsirea drumului în viaţă. Asta inseamna ca va trebui sa parcursa 5.000 de km, pentru ca fiecare kilometru parcurs poate fi cumparat cu 1 euro.

De pe 16 iunie, Anton a pornit in aceasta calatorie din Bacau si a ajuns la Iasi > Vaslui > Tecuci > Galati > Tulcea > Constanta > Calarasi > Bucuresti > Alexandria > Caracal > Craiova > Turnu Severin > Timisoara > Arad > Oradea > Satu Mare > Sighetul Marmatiei > Campulung Moldovenesc > Gura Humorului > Suceava, iar sambata dupa-amiaza a ajuns la Botosani.


"Determinarea este una singura: sa ajut. Sa ofer o poveste unor tinere care chiar au nevoie de sprijin material si emotional. Am parcurs pana acum 2853 de km si s-au cumparat pana acum 1200 de km, asta inseamna ca s-au strans 1200 de euro. Toti cei care doneaza eu fac poze cu ei, poze cu banii dati si pun pozele pe site si pe Facebook",ne-a declarat Anton Duma.



Bacauanul spune ca se simte foarte bine pe doua roti si indiferent de vreme el pedaleaza.

"Am bagaje, haine si.. casa mea, cortul. Dar pe langa bagaje mai am si visele fetelor. 28 de vise ale unor tinere care au nevoie de ajutor. N-am cantarit bagajele, dar cred ca am vreo 60 de kg cu mine. Ciclismul pentru mine este o pasiune, pentru ca nu am avut bani ca sa-l practic ca profesionist. Ciclismul este un mod de viata dorit din copilarie. Doream sa fac ciclism profesionist, dar mi-am dat seama ca nu-mi ofera ce-mi ofera mersul pe bicicleta. Mi-a oferit totul, este viata mea. Traiesc pe bicicleta si pentru bicicleta. Ce poate fi mai frumos? Vad lumea, vorbesc cu oamenii. La 4 ani am visat sa calatoresc in lume, dar abia in urma cu 8 ani am reusit sa-l implinesc", a mai spus Anton.



Acesta a aparut si intr-un documentar Discovery, fiind romanul care a facut turul Europei pe bicicleta cu doar 200 de euro.

"Am strabatut 35 de tari. Sunt singurul roman care a ajuns la Mos Craciun si i-a oferit un cadou. A zis ca in sfarsit vine si la mine cineva sa-mi dea un cadou, pentru ca toti doar cer. Povestea a ajuns si pe Discovery. Am pornit in turul Europei cu 200 de euro. Am 48 de ani si cred ca vreo 15 ani am mers pe bicicleta. Duc in stil de haiduc, dorm in cort, dorm pe la prieteni. Hotelul nu stiu cum arata pe interior. Confortul meu este cortul. Este bine ca intalnesc oameni cumsecade, care ma primesc la ei si chiar cumpara kilometri. Eu nu mai las pana nu adun 5.000 de euro. Daca nu ating targetul o sa plec in lume si o sa cant la muzicuta pana adun banii", a incheiat Anton Duma.

Biciclistul a ramas sambata seara in Botosani , iar duminica va pleca spre Piatra Neamt > Brasov > Sibiu > Alba Iulia > Cluj > Dej > Bistrita > Reghin > Gheorgheni > M.Ciuc > Comanesti > Bacau.

DACA VRETI SA CUMPARATI SI VOI KILOMETRI APASATI AICI!





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
54

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
228

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
146

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...