Vicepremierul Ungariei INSTIGA la DESTRAMAREA Romaniei

Vicepremierul Ungariei INSTIGA la DESTRAMAREA Romaniei
Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a pledat vineri la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad pentru obtinerea autonomiei de catre maghiarii din afara granitelor, sustinand ca fiecare comunitate de maghiari trebuie sa-si elaboreze conceptul de autonomie care i se potriveste, iar Ungaria il va sprijini.

`Cert este faptul ca fiecare parte a natiunii trebuie sa isi elaboreze un concept de autonomie care sa i se muleze perfect si Ungaria, statul ungar, va sprijini conceptul de autonomie elaborat de natiunea respectiva. Da, vom sprijini cu toate puterile acest concept de autonomie, putem arata pilda in Uniunea Europeana si putem spune ca exista deja exemple in UE pentru un anumit concept de autonomie si, daca exista precedent, se poate si pentru noi`, a afirmat Semjen Zsolt, potrivit Jurnalul.ro.

Vicepremierul ungar a spus ca chestiunea autonomiei reprezinta `punctul nevralgic in ceea ce priveste tarile urmase, succesoare` si a sustinut ca autonomia nu este o descoperire maghiara sau o cerere extrema, ci un drept uman, chiar `regina drepturilor omului`.

`Este important sa spunem ca Ungaria niciodata nu a cerut, niciodata nu a solicitat, nu a vrut ceva pentru care sa nu existe precedent in UE. Asadar, autonomia nu este o descoperire maghiara, nu este o solicitare maghiara extrema, asa cum se spune in politica interna romaneasca, ci autonomia este, de fapt, un drept uman la nivelul comunitatii. Se spune ca este regina drepturilor omului`, a spus Semjen Zsolt, citat de Agerpres.

La fel ca si in anii precedenti, el a sustinut ca in tarile in care se infaptuieste autonomia `acest lucru este spre binele natiunii minoritare si majoritare laolalta` si a adaugat ca maghiarii nu sunt cetateni de gradul doi si trebuie sa spuna ca autonomia li se cuvine, asa cum li se cuvine si altor cetateni ai UE.

`Fiecare natiune, ea insasi, trebuie sa isi elaboreze propriul concept de autonomie. Cei din Voivodina, autonomia din Voivodina, cei din Ucraina Subcarpatica trebuie sa procedeze la fel, ardelenii la fel - autonomie teritoriala pentru maghiarii in bloc in secuime si autonomie culturala pentru Partium si pentru celelalte comunitati de maghiari in diaspora`, a afirmat vicepremierul Ungariei.

Vicepremierul Ungariei a afirmat ca pentru obtinerea autonomiei este nevoie, printre altele, de acceptarea de catre majoritate, iar in Romania majoritatea deocamdata respinge aceasta solicitare.

`Aceasta autonomie se va realiza daca avem o masa critica. Daca in cazul catalanilor a fost nevoie de 100 de ani si noi vom avea nevoie de o farama de timp pentru a o obtine`, a spus Semjen Zsolt.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
17

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
67

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
83

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...