Doi grei din PNL: Chiuariu şi Ţurcanu, ar putea fi excluși după fuziunea cu PDL. Blaga: Articolul anti-penali e valabil pentru toți

Doi grei din PNL: Chiuariu şi Ţurcanu, ar putea fi excluși după fuziunea cu PDL. Blaga: Articolul anti-penali e valabil pentru toți
Președintele PDL, Vasile Blaga, spune că statutul noului partid rezultat din fuziunea PNL - PDL se va aplica tuturor membrilor, chiar dacă acesta va include un articol anti-penali care va duce la decapitarea unor nume cu greutate.

Vineri, la remarca unui jurnalist că un articol anti-penali din statutul noii formațiuni ar duce la excluderea unor liberali precum Tudor Chiuariu sau Florin Țurcanu, Blaga a răspuns:

"Acest statut se adresează tuturor membrilor noului partid și este obligatoriu pentru toți. Eu n-am discutat personal cu unul sau cu altul, nici nu mă intereează acest lucru. (Liberalii) l-au aprobat în Delegația Permanentă, l-au aprobat în unanimitate în Colegiul Director luni, îl vom aproba în ambele congrese și în congresul comun și el va fi constituția noului partid", a declarat Vasile Blaga la Adevărul Live, conform dcnews.ro.

O versiune nefinalizată a statului prevedea excluderea unui membru condamnat la închisoare "cu executare". Blaga nu a detaliat vineri dacă varianta finală a statului se referă la condamnații cu executare sau și la cei cu suspendare. Însă surse din PDL au explicat pentru DC News că sintagma din statutul finalizat este aceea de "condamnat penal".

Astfel, liberalii Tudor Chiuariu și Florin Țurcanu, condamnați la închisoare cu suspendare, își vor pierde calitatea de membru odată ce noua formațiune se va oficializa.

Constactat de reporterul Ştiri Botoşani, liberalul Florin Ţurcanu spune că situaţia prezentată de Blaga se referă la cazurile de corupţie.

"Am citit foarte clar ce spune statutul. E pentru cazurile de coruptie", a declarat Florin Ţurcanu.

Florin Turcanu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual, dar a contestat decizia magistratilor de la Tribunalul Botosani.

Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie- iulie 2009, Turcanu, in calitate de presedinte al Partidului National Liberal - filiala Botosani, `a semnat o serie de hotarari in care se consemna, in mod necorespunzator adevarului, ca diferiti membri ai acestei organizatii politice au fost exclusi din partid prin hotararea Delegatiei Permanente a PNL Botosani din data de 21 iunie 2009`.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
136

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
108

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
103

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...