Case inundate şi oameni evacuaţi la Dângeni! - GALERIE FOTO

Case inundate şi oameni evacuaţi la Dângeni! - GALERIE FOTO

   Ionut Tabultoc

Precipitaţiile abundente de joi seara au creat, din nou, probleme în comuna Dangeni.

O rupere de nori ce s-a produs în jurul orei 19.30 a transformat uliţele din satul Iacobeni în adevărate pârâuri, canalele noi ce au fost recent amenajate nefăcând faţă volumului mare de precipitaţii.

Apa s-a revărsat în casele, curţile, beciurile şi grădinile oamenilor, în unele imobile apa măsurând chiar şi un metru.

Într-una dintre case, bunurile pe care le aveau proprietarii au fost acoperite de mâl, casa construită din chirpici fiind în pericol să se prăbuşească. Oamenii au fugit din calea apelor doar cu hainele de pe ei, adăpostindu-se pe la rude sau vecini.











În satul Iacobeni au fost inundate 8 case şi 20 de anexe gospodăreşti şi curţi. În unele gospodării, mai multe păsări au murit înecate.

Primarul din Dângeni a pus la dispoziţia persoanelor evacuate căminul cultural din localitate, dar cei afectaţi s-au refugiat la cunoştinţe.

“Au fost persoane evacuate de la şase case. Aşa volum mare de apă eu unul nu am văzut niciodată. Cei mai în vârstă cu care am stat de vorbă au spus că din prin anii ‘70 nu au mai văzut aşa ceva. Când a început ploaia eram în satul Iacobeni, chiar verificam unele drumuri. Am acţionat imediat cu pompa de la primărie, cu buldoexcavatorul am blocat cu pământ cât am putut să dirijăm apa înspre canalele colectoare şi am cerut ajutorul pompierilor şi l-am sunat şi pe preşedintele Consiliului Judeţean şi a trimis o vidanjă de la Nova Apaserv.", a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Două autospeciale ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi vidanja de la Nova Apaserv au acţionat mai multe ore pentru scoaterea apei din curţile şi casele din satul Iacobeni.

Şi în satul Hulub, din comuna Dângeni, au fost mai multe curţi şi grădini inundate.



































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
196

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
240

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
70

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...