Victor Ponta făcut praf, în direct la Antena 3! VIDEO

Victor Ponta făcut praf, în direct la Antena 3! VIDEO
Oana Stancu a șters pe jos, miercuri seară, în direct la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, cu premierul României, Victor Ponta. În timp ce jurnalista îi cerea lămuriri premierului cu privire la activitatea procurorilor și la lipsa de acțiune a Ministrului Justiției, Ponta făcea pe prostul și spunea că procurorii nu sunt subordonați Guvernului.

Oana Stancu l-a făcut praf și pulbere în direct la Antena 3, pe bună dreptate, pe primul ministru Victor Ponta, care a refuzat să spună de ce Ministrul Justiției nu își exercită autoritatea asupra procurorilor așa cum prevede Constituția României.

VEZI VIDEO AICI

Ponta a încercat să o dea cotită spunând că el dorește o justiție independentă și nu controlată politic așa cum face Băsescu și că procurorii nu sunt subordonați Guvernului.

Nemulțumită de răspuns și de faptul că efectiv bătea câmpii, Oana Stancu, într-un mod extrem de elegant dar pertinent, l-a pus la punct pe Ponta, ajungând să spună că nu își exercită atribuțiile constituționale și că a uitat să facă dreptate în baza voturilor primite de la români în 2012.

Întrebat dacă regretă acum numirea lui Kovesi, analizând tot ce a făcut procuroarea șefă de la DNA în dosarele penale cât și în cel al lui Mircea Băsescu, Ponta a spus că el nu citește dosarele penale și că nu știe la ce anume se referă Oana Stancu.

"Sunt foarte serios, spre deosebire de dumneavoastră nu citesc dosarele, atâta timp cât sunt eu prim ministru nu pot spune nimic despre dosare."
- a spus Ponta.

"Regretați azi după ce vedeți cum se comportă Parchetul General și DNA, regretați propunerea lui  Kovesi?", l-a întrebat Oana Stancu pe Ponta, care a dat un răspuns halucinant:

Nu știu la ce vă referiți, eu nu am voie să îmi dau cu părerea despre activitatea DNA sau a lui Kovesi….
Uluită de răspunsul lui Ponta, Oana Stancu nu a mai rezistat bătăii de joc și i-a spus premierului că să nu încerce să ne prostească ca Băsescu și că îi e rușine de rușinea lui.

"Vă rog opriți-vă cu asta. Este insultător!!! Încercați să ne prostiți la fel ca și Băsescu.
Procurorii nu sunt judecători, își desfășoară activitatea ca funcționari publici sub controlul Ministrului Justiției….
Mă opresc domnule prim-ministru pentru că este rușinos ceea ce faceți, opresc cu dialogul cu dumneavoastră pentru că îmi e rușine mie de rușinea dumneavoastră" - a replicat indignată Oana Stancu.

Ponta a ținut-o pe a lui și a spus că procurorii sunt magistrați și că nu sunt subordonați Ministrului Justiției sau Guvernului. Oana Stancu a insistat cu întrebările și i-a spus lui Ponta dacă l-a întrebat vreodată pe Cazanciuc despre ce se întâmplă în subordinea lui la Justiție.

Cât privește autoritatea Ministrului Justiției la adresa procurorilor, potrivit Constituției României, Ponta a dat altă interpretare legii spunând că: doamna Stancu dar zău, încerc să vă spun, e vorba de o autoritate publică, dar nu asta înseamnă că te duci și le dai ordin….

Mugur Ciuvică a intervenit pe final, în dialog, și i-a luat partea lui Ponta spunând că procurorii sunt subordonați ierarhic între ei, încercând astfel să-i taie discursul Oanei Stancu care citea articolul 132 din Constituția României, care prevede la alin 1: "Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei".

Oana Stancu l-a mai întrebat pe Ponta la ce e bună autoritatea Ministrului Justiției dacă nu și-o exercită potrivit Constituției? Premierul i-a replicat Oanei Stancu că îl va trimite pe Cazanciuc în emisiune ca să explice acest lucru.

Oana Stancu nu a avut deloc cuvinte de laudă la adresa lui Cazanciuc pe care l-a făcut moluscă și nevertebrat întrucât  nu mișcă, nu vorbește, nu se manifestă, nu există.

Întrebările Oanei Stancu au fost pertinente și de bun simț, bazate pe prevederile Constituționale și pe actualele proceduri legale. Numai că Ponta s-a făcut că nu aude, nu vede, nu înțelege și a preferat să facă efectiv pe prostul ca să nu aibă o poziție oficială după dezvăluirile incredibile din dosarul Bercea, făcute marți seară de procurorul Eugen Iacobescu.

Culmea este că procuroarea care l-a executat pe Iacobescu este Elisabeta Ponea, cea pentru care Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Duicu, făcea trafic de influență din biroul lui Ponta, pentru ca aceasta să fie numită într-o funcție de conducere la DNA sau Înalta Curte.

Poate din acest motiv Ponta nu a suflat o vorbă iar Cazanciuc nu mișcă în front, la fel și Procurorul General, Tiberiu Nițu?!, scrie stareanatiunii.com.

DIALOG

Oana Stancu: Sunteți serios când spuneți că instituțiile și-au făcut treaba, după patru ani?

Victor Ponta: Sunt foarte serios. Atât timp cât sunt prim-ministru nu pot eu să spun ce-mi place la un dosar penal, că poate, la un moment dat, să nu-mi placă unul, cum nu i-a plăcut lui Traian Băsescu.

Oana Stancu: Mai am o singură întrebare domnule prim-ministru: regretați, după ce vedeți cum se comportă Parchetul DNA, sub conducerea doamnei Kovesi, că ați propus-o pentru funcție?

Victor Ponta: Nu știu la ce vă referiți sau cum se comportă, eu n-am voie să opinez, nu mă implic în justiție.

Oana Stancu: Este insultător, încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu. Procurorii nu sunt judecători, ei au activitate de funcționari, care-și desfășoară activitatea sub Cazanciuc, Cazanciuc, sub dumneavoastă. L-ați întrebat despre acest dosar?

Victor Ponta: Îmi pare rău, procurorii sunt magistrați, nu sunt în subordinea Guvernului.

Oana Stancu: Domnule prim-ministru, articolul din Constituție.

Victor Ponta: Am fost procuror, dar nu am fost în subordinea Guvernului, nu se află în subordinea Guvernului.

Oana Stancu: Mă opresc pentru că este rușinos ce faceți, mi-e rușine mie de rușinea dumneavoastră.

Victor Ponta: Îmi pare rău că nu am răspuns ce vreți dumneavoastră.

Mugur Ciuvică: Ministrul Justiției are autoritate, procurorii au control ierarhic între ei.

Oana Stancu: Este interpretarea pe care o faceți dumneavoastră.

Victor Ponta: Controlul ierarhic îl face procurorul șef, nu are voie să facă un membru politic control ierarhic.

Sursă text: www.expresmagazin.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...