Stație modernă de epurare a apelor la Dorohoi

Stație modernă de epurare a apelor la Dorohoi
Reprezentanții societății Nova Apaserv au anunțat începerea lucrărilor de reabilitare și extindere a stației de epurare a apelor uzate Dorohoi.

Contractul de execuție a fost semnat în noiembrie 2013, licitația fiind adjudecată de asocierea SC Construcții Erbașu-SC UTI Grup-SC Diering Engineering&Consulting.

Investiția este realizată în cadrul programului derulat în județ de Nova Apaserv, de 102 milioane de euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin POS Mediu.

“Suntem în desfășurare cu programul POS Mediu, unde sunt nouă contracte de lucrări și cinci contracte de servicii și achiziții. Unul dintre cele nouă contracte de lucrări este cel privind reabilitarea stației de epurare Dorohoi. Contractul a fost semnat anul trecut și acum s-a trecut efectiv la lucrările de șantier. Suntem în graficul de execuție si sperăm ca până în iarnă să terminăm toate lucrările de betoane și structuri care nu pot fi executate pe perioada sezonului rece. Suntem mulțumiți de constructor, face toate lucrările planificate", a declarat Gabriel Cârlan, directorul Nova Apaserv.


Este o reabilitare totală a procesului tehnologic de acolo. Antreprenorul nostru a procedat la executarea lucrărilor de organizare de șantier și demolare a unei jumătăți a stației de epurare după care a trecut la execuția lucrărilor din contract. Lucrările sunt de maximă importanță având în vedere că Dorohoiul, al doilea municipiu al județului este comunitate importantă și această reabilitare a stației de epurare va permite atingerea indicatorilor de calitate a apei deversate în emisar și încadrarea lor în normativele legale la care trebuie să ne supunem cu toții. Orice neîncadrare în indicatori ar produce poluare cu efecte deosebit de negative. Ne gândim și la viitor și am înaintat Ministerului Mediu aplicația de finanțare și caietul de sarcini cu angajarea viitorului grup de consultanță care va executa toate analizele necesare obținerii viitoarei finanțări care se va duce undeva spre 200 de milioane de euro, asta am cerut noi. Sperăm să facem pași înainte să pregătim și viitorul din punct de vedere investițional a infrastructurii din județul nostru", a spus și Cătălin Fetcu, director tehnic în cadrul Nova Apaserv.

Reprezentanții firmelor care execută lucrările spun că acestea vor fi finalizate înainte te termenul prevăzut în contract.

Contractul are 22 de luni, este un contract în care avem proiectare și execuție, am obținut documentele și autorizațiile pentru organizarea de șantier pentru demolare. 95% din lucrare se bazează pe structuri și conducte noi, toate echipamentele sunt noi. Am avut sprijinul autorităților locale și mă refer atât la cele din Botoșani cât și la cele din Dorohoi în obținerea cu celeritate a tuturor avizelor și autorizațiilor necesare. Vrem să terminăm lucrarea nu în cele 22 de luni afectate proiectului ci mult mai repede. Sperăm ca toate obiectivele de construcții să fie în picioare anul acesta și o parte din echipamente montate", a precizat reprezentantul societății Construcții Erbașu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
504

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...