Județul Botoșani a primit miercuri primele două microbuze, din totalul celor 13. Ponta: "Opt kilometri trebuie sa faca elevii din Roma, pana la scoala"

Județul Botoșani a primit miercuri primele două microbuze, din totalul celor 13. Ponta: "Opt kilometri trebuie sa faca elevii din Roma, pana la scoala"

   Mediafax

Ministerul Dezvoltării a repartizat, miercuri, primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural, cheile a 10 astfel de autovehicule fiind înmânate personal de către premierul Victor Ponta, în curtea Guvernului, primarilor de comune care le-au solicitat.

Primele doua microbuze pentru judetul Botosani au fost date primariilor Vaculesti si Roma.

"96 cine e ? Albeştiul! Veniţi încoace. Ce judeţ? Ialomiţa. Salutări tuturor dn Ialomiţa. Câţi copii aveţi la şcoală? 250? Aoleu. Tot e bine. Mai dăm una, da. Cine e 101? Aoleu, nu ne mai critică o zi dacă îi dăm microbuzul. Domnu’ primar, o zi nu ne criticaţi. De mâine doar. Să-l folosească sănătoşi copiii. Ăsta e numărul meu norocos - 14. Unde e primarul? Domnu’ primar, câţi copii aveţi? 253? Acolo venea săracu de la 8 kilometri cu câinele, nu? Nu-l mai duceţi cu câinele, îl duceţi cu microbuzul. 79? Racşa. Ajungeţi azi la Racşa? Sunt 650 de kilometri. De unde sunteţi? Bistriţa. Salutări domnului Moldovan (Radu Moldovan de la PSD, preşedinte CJ Bistriţa - n.r.).", a spus Ponta în timp ce înmâna cheile microbuzelor.

După ce a înmânat cele zece chei, el a mers la cei 100 de primari care aşteptau pe treptele Guvernului pentru a-i saluta, în timp ce Liviu Dragnea le-a spus celorlalţi că le va da el cheile.

"Eu am dat la zece mai norocoşi. Aveţi grijă de ele, că următoarele nu ştiu când vin, le-a spus şi Ponta primarilor, care i-au mulţumit şi l-au apludat. Mulţumim, mulţumim frumos, domnu’ premier.", au spus primarii într-un glas.



După ce a înmânat cele zece chei, Ponta a venit în faţa jurnaliştilor pentru a face declaraţii de presă.

"Mă bucur foarte tare de faptul că am reuşit să demarăm acest program. Înţeleg că 600 de primari, de primării vor primi acum, în prima tranşă şi începând cu luna octombrie – 650. 1250. Domnul ministru mi s-a plâns tot timpul, ca toţi miniştrii Educaţei şi ca toţi primarii, de faptul că merg copiii pe jos, opt kilometri ştiam de la Roma din Botoşani că trebuie să facă, alţii nu ajung la şcoală. Am reuşit şi vreau să fie foarte clar că nu s-au împărţit pe niciun fel de partid şi toţi cei care au solictat - 1.250 din 2.800 de comune – 1.200 de cereri au fost, 1.200 reuşim să le acoperim anul acesta", a spus Ponta.

El a arătat că nu îşi doreşte altceva decât ca primarii să aibă grijă să ajungă copiii la şcoală sănătoşi şi dus, şi întors. Cele 100 de microbuze repartizate miercuri fac parte din prima tranşă de 600 de microbuze achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural.

Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
109

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
96

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
55

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...