Al doilea cel mai bogat om din lume: Saptamana de lucru sa aiba 3 zile, pensionarea la 75 de ani!

Al doilea cel mai bogat om din lume: Saptamana de lucru sa aiba 3 zile, pensionarea la 75 de ani!
Miliardarul mexican Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om al lumii, a recomandat introducerea saptamanii de lucru de trei zile, insotita de o pensionare la o varsta mai inaintata, ca o modalitate de a imbunatati calitatea vietii si a crea o forta de munca mai productiva.

Cu ocazia unei conferinte economice organizata in Paraguay, Carlos Slim a apreciat ca a venit timpul unei modificari radicale a vietii active, scrie ziare.com.

"Oamenii vor putea lucra pana la 70 sau 75 de ani si sa lucreze doar trei zile pe saptamana, 10 poate 11 ore pe zi", a declarat Carlos Slim.

"Cu o saptamana de lucru de trei zile, am avea mai mult timp pentru relaxare, pentru calitatea vietii. Cu patru zile libere va fi important sa fie descoperite noi activitati de divertisment si noi modalitati pentru a fi ocupat", a adaugat miliardarul mexican.

Potrivit lui Slim, actuala varsta de pensionare provine dintr-un timp in care speranta de viata era mai mica. Insa intr-o societate a cunoasterii, prelungirea sperantei de viata face inevitabila majorarea varstei de pensionare.

"In prezent, speranta de viata este de 86-90 de ani", in consecinta varsta de pensionare ar trebui sa creasca la 70-75 de ani, sustine Carlos Slim.

Compania sa de telefonie fixa Telmex este un exemplu in acest sens. Angajatii care s-au alaturat acestei companii la sfarsitul adolescentei se pot pensiona inainte de a implini 50 de ani, dar pot opta sa lucreze in continuare insa doar patru zile pe saptamana.
 
Carlos Slim, 74 de ani, are potrivit Forbes o avere de 72 de miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni ai planetei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
25

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
19

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...