ADMITERE 2014. Facultatea din România unde se bat 85 de candidaţi pe un loc!

ADMITERE 2014. Facultatea din România unde se bat 85 de candidaţi pe un loc!
De departe, dintre toate facultăţile analizate, cea mai mare concurenţă este în acest an la Universitatea din Bucureşti, cu 85 de candidaţi pe loc înscrişi la specializarea Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Şi anul trecut aici au fost peste 90 de candidaţi pe loc, scrie gandul.info.

La Facultatea de Geografie, tot din cadrul Universităţii din Bucureşti, concurenţa per total este de 8,66 candidaţi pe loc, cele mai căutate specializări fiind Planificare teritorială (11,27 candidaţi pe loc) şi Hidrologie şi Meteorologie (11,22 candidaţi pe loc), urmate de Geografia turismului (10,72 pe loc), Cartografie (10,6 pe loc) şi Geografie (9,03 pe loc), potrivit Mediafax.

Concurenţă mare este şi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, cu 9,14 candidaţi pe loc.

La Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Administraţie şi Afaceri sunt 4,39 candidaţi pe loc, cea mai dorită specializare fiind Administrarea afacerilor, cu 6,69 candidaţi pe loc.

La Facultatea de Biologie sunt 4,7 candidaţi pe loc, la cea de Chimie, 2,11 pe loc, iar la Facultatea de Drept, 4,65 candidaţi pe loc.

Cei mai puţini candidaţi pe un loc sunt în acest an la facultăţile de Fizică (1,14 candidaţi pe loc), Filosofie (1,18 pe loc) şi Geologie şi Geofizică (1,02 pe loc).

Peste 19.000 de candidaţi şi-au depus dosarele, în sesiunea iulie, pentru admiterea la Universitatea Bucureşti (UB).

Reprezentanţii Universitatea Bucureşti susţin că Universitatea are înscrişi la admitere peste 20% din numărul absolvenţilor de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta.

Pentru anul 2014-2015, Universitatea Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor 4.400 de locuri la buget şi 4.000 de locuri cu taxă, pentru cele 19 facultăţi ale sale şi departamentul de învăţământ la distanţă Credis.

Rezultatele examenului de admitere vor fi anunţate la 28 iulie.

Universitatea Politehnica Bucureşti. Concurenţă mare la Inginerie Medicală

Interes relativ scăzut pentru Universitatea Politehnica Bucureşti, unde 1,6 candidaţi se bat pe un loc la admiterea din acest an.

Cea mai dorită este specializarea Inginerie Medicală, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, unde sunt înscrişi 801 de candidaţi pe 123 de locuri fără taxă, adică 6,5 candidaţi pe loc.

La Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor, sunt 4,6 candidaţi pe locurile bugetate.

La Facultatea de Automatică şi calculatoare un număr de 1.101 candidaţi s-au înscris pe 500 de locuri fără taxă, adică 2,2 candidaţi pe un loc bugetat.

Cel mai mic interes este, între altele, în cadrul Universtităţii Politehnica Bucureşti, pentru facultatea de Ştiinţe Aplicate, unde sunt 100 de locuri, iar la locuri bugetate s-au înscris doar 67 de candidaţi.

La Politehnica Bucureşti s-au înscris la admitere în total 7.855 de candidaţi. Numărul total de locuri bugetate este de 4.812, iar numărul de locuri cu taxă este de 1.150. În vara anului trecut, la UPB au fost 4.756 de locuri la buget şi 1.150 de locuri cu taxă.

ASE: 7,47 candidaţi pe loc la Cibernetică

La Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) , la învăţâmânt cu frecvenţă, sesiunea din iulie 2014, s-au înscris în total 8.453 de candidaţi pe un număr de 2.683 de locuri fără taxă, echivalentul a 3,15 candidaţi pe un loc. Din numărul total de locuri bugetate, 17 sunt pentru rromi şi 15 pentru candidaţi din Republica Moldova.

Cea mai "vânată" facultate din ASE este cea de Cibernetică, statistică şi informatică economică, unde la specializarea Informatică economică sunt 7,47 candidaţi pe un loc la fără taxă, urmată de specializarea Cibernetică economică, cu 6,56 candidaţi pe un loc la buget.

La Facultatea de Relaţii economice internaţionale, specializarea Economie şi afaceri internaţionale, vor concura pe un loc un număr de 3,84 candidaţi.

O altă facultate căutată este cea de Business şi Turism, la Administrarea Afacerilor în comerţ, turism, servicii, merceologie şi managementul calităţii, sunt 3,78 candidaţi pe un loc la buget. La Finanţe şi Bănci sunt 3,39 candidaţi pe un loc fără taxă.

La polul opus se află facultatea de Management, secţia în limba engleză, unde sunt doar 0,27 candidaţi pe un loc bugetat.

La ASE, la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă şi la distanţă, s-au înscris în sesiunea din iulie un număr de 219 candidaţi pe 650 de locuri.

SNSPA: 5 candidaţi pe loc la Management

Peste 2.500 de absolvenţi s-au înscris la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), cea mai mare concurenţă fiind la Facultatea de Management-  cu 5 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice- 3,5 candidaţi pe loc, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Administraţie Publică-  3 candidaţi pe loc.
Potrivit reprezentanţilor Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), peste 2.500 de candidaţi s-au înscris la admiterea la studiile universitare de licenţă din acest an.

Admiterea la toate facultăţile SNSPA se face, ca şi anul trecut, pe baza unui examen scris.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a scos la concurs în acest an 800 de locuri fără taxă şi 280 de locuri cu taxă.

La Facultatea de Administraţie Publică sunt 175 de locuri fără taxă şi 25 cu taxă, iar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice - 250 de locuri subvenţionate şi 180 cu taxă.

La Facultatea de Management sunt 75 de locuri fără taxă şi 25 cu taxă, iar la Facultatea de Ştiinţe Politice au fost scoase la concurs 300 de locuri fără taxă şi 50 cu taxă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
38

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
187

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
319

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...