IHTIS: Eveniment aniversar la Ipotești

IHTIS: Eveniment aniversar la Ipotești
Infiintarea si functionarea unui ONG depinde de disponibilitatea oamenilor de a investi timp si resurse personale si de capacitatea de a atrage sustinerea celor din jur, prin proiecte bine documentate. Fiecare ONG, la infiintare, isi alege prin membrii sai fondatori (minim 3 persoane) o serie de principii clar definite, in baza carora scopul propus trebuie atins.

Pe intelesul oricui, ONG-urile reprezinta vocea cetatenilor, iar menirea ONG-urilor este de a-i proteja pe cei aflati in dificultate – fiecare ONG alegand a sprijini un grup tinta distinct, bine definit.

Dorohoi – Botosani – Bucuresti – Constanta, a fost circuitul desfasurarii actiunilor IHTIS, un ONG modest prin resursele financiare, dar valoros prin OAMENII si INSTITUTIILE care i-au fost alaturi. De cate ori imprejurarile au cerut-o, ne-am adresat comunitatii, informand, atentionand sau solicitand ajutor logistic, fizic si financiar, pentru a spori si promova abilitatile tinerilor cu si fara dizabilitati din diferite zone ale tarii.

Pe scurt, aceasta este povestea Asociatiei IHTIS care, sambata 26 iulie 2014 / orele 11.00 – 16.00, la Memorialul "MIHAI EMINESCU" Ipotesti – Jud. Botosani, va aniversa 10 ani de activitate in domeniul socio-cultural. La ceas aniversar, Asociatia IHTIS si-a propus sa adreseze un sincer MULTUMESC celor care au stiut sa o remarce ca si componenta a "lumii ONG".

In prima parte a evenimentului IHTIS – "Societatea civila suntem noi" – recunostinta si aprecierea noastra sincera, se indreapta catre institutiile: Primaria Mun. Dorohoi, Directia de Asistenta Sociala Dorohoi, Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, Clubul Copiilor Dorohoi, Dorohoi News, Ştiri.Botoşani.Ro, APC Europe Direct Botosani, DJST Botosani, DGASPC Botosani, Asociatia Invatatorilor Botosani, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani, B-RIGHT MEDIA Botosani.

Desi, distanta constituie un foarte mare obstacol, invitatii IHTIS din alte zone din tara pe care dorim a-i asigura de semnul recunostintei noastre, sunt: Tipografia SHIK & STEFAN Bucuresti, Fundatia SOROS Bucuresti, Grupul ARHIPERA Bucuresti, Asociatia ART FUSION Bucuresti, Asociatia ACCSALPA Constanta.

Deoarece, de cele mai multe ori, voluntariatul a reprezentat resursa strategica IHTIS, la ceas aniversar dorim sa ii asiguram de TOATA PRETUIREA NOASTRA pentru amintirile frumoase si sincere generate in timp, pe: Georgiana Gabrian (Bucuresti), Valentin Duran (Bucuresti), Florentina Bunda (Bucuresti), Florin Racoci (Bucuresti), Prof. Alina si Aurel Raileanu (Botosani), inv. Marinela Mihai (Vorniceni), inv. Puiu Sparhat (Stefanesti), Marius Petrescu (Dorohoi), Amalia Petrescu si Cosmin Vatamanu (Dorohoi).

Programul artistic "Eminescu sa ne judece" va fi sustinut in cea de-a doua parte a evenimentului de: Marilena Georgiana Mihai (Vorniceni), Andreea Airinei (Dumeni), Larisa Alexandra Onciu (Podriga), Grupul "Clopoteii Iernii" (Dorohoi) si Mihai Tucalau (Iasi).

Evenimentul aniversar IHTIS, constituie cea de a cincea actiune din cadrul Proiectului ETICHETAT "VULNERABIL" – GANDESC RESPONSABIL, Finantator fiind Reteaua Sociala ACTIONAM RESPONSABIL. Actiunea se va incheia cu o masa festiva. (Mihaela Mihaescu)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
26

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
81

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
289

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...