EXCLUSIV! C.S.S. Botosani a dat lovitura! A vandut doi fotbalisti la CS Universitatea Craiova!

EXCLUSIV! C.S.S. Botosani a dat lovitura! A vandut doi fotbalisti la CS Universitatea Craiova!
Doi dintre cei mai talentati fotbalisti de la Grupa 1997 de la Clubul Sportiv Scolar Botosani au luat drumul Olteniei, conducerea unitatii de invatamant incasand o suma importanta de bani in urma acestor transferuri.

Golgheterul botosanenilor din sezonul trecut de Juniori B, Andrei Burlacu, si mijlocasul Dan Miculaiciuc au fost achizitionati de C.S. Universitatea Craiova. Cei doi jucatori au fost in probe si la FC Botosani, insa staff-ul tehnic a decis ca cei doi nu sunt pregatiti pentru Liga 1.

Burlacu si Miculaiciuc s-au remarcat la Turneul Semi-final de Juniori B, acolo unde echipa pregatita de prof. Daniel Schiopu a terminat pe locul 6 pe tara. 

"Jucatorii au fost vazuti la turneu. Acesta a fost norocul lor, pentru ca altfel nu are cine sa-i vada aici. Au fost prezenti la Constanta domnii Nicolae Ungureanu si Ion Geolgău (fosti componenti ai Craiova Maxima) care sunt scouteri la Craiova. Imediat ce am ajuns cu echipa acasa au venit si ei la Botosani. Au discutat cu jucatorii, cu parintii si i-au luat. Pe fir intrase si Academia Gheorghe Hagi care il dorea mai mult pe Burlacu, dar si Dinamo Bucuresti sau CSMS Iasi, dar noi am tinut cont de parerea jucatorilor.", a declarat antrenorul Daniel Schiopu.



Tehnicianul botosanean a declarat pentru Stiri.Botosani.ro ca este destul de greu sa cresti juniori in Botosani pentru ca nu exista conditii pentru pregatirea acestora. Cu toate acestea, Daniel Schiopu reuseste la finalul fiecarei generatii sa vanda cativa jucatori.

"Este greu, mai ales ca fac dimineata un antrenament cu jumatate de echipa si dupa-amiaza cu cealalta jumatate. Rar am tot lotul la un antrenament. Am avut noroc de terenul de la Roma, pentru ca am avut teren bun cu gazon de Liga 1 si i-am mai luat la Liga a IV-a la echipa AS Roma, cand ei aveau 13-14 ani si de asta am ajuns sa fim locul 6 pe tara. Eu sper ca si din jucatorii care au ramas sa mai faca unul pasul spre un club valoros.", a precizat Schiopu.


(Dan Miculaiciuc - albastru)

Acesta spera ca macar unul dintre cei doi jucatori achizitionati de CSU Craiova sa debuteze in Liga 1, asta dupa ce la FC Botosani nu au avut loc.

"La Botosani cand au fost nu le-au zis absolut nimic. Au plecat acasa si nu le-au mai spus macar ca vor fi urmariti sau ceva de genul. Daca cei de la Craiova au tinut atat de mult sa-i transfere poate au mai multe sanse sa debuteze in Liga 1 la ei. Sper ca macar unul dintre ei sa joace la echipa mare", a mai completat prof. Daniel Schiopu.

Andrei Burlacu si Dan Miculaiciuc au semnat cate un contract pe 2 ani cu o clauza de prelungire pe inca 3 ani. Ambii juniori au intrat sub comanda lui Daniel Mogoşanu (Juniori A) şi se antrenează de câteva zile în Craiova, iar duminica au disputat un meci amical in compania echipei de Liga a III-a ACS Viitorul Municipal Craiova, incheiata cu scorul de 3-3.

Unul dintre golurile juniorilor a fost reusit de botosaneanul Andrei Burlacu. Acesta s-a declarat incantat de conditii de la Craiova si spera ca in cel mai scurt timp sa faca pasul catre echipa mare.

"Avem doua terenuri de antrenament si toate conditiile pentru a ne antrena. Exista mult interes aici pentru juniori. La fiecare antrenament vin cei din conducere si de la echipa mare. Chiar am discutat cu domnul Zamfir (n.red. Directorul tehnic al centrului de copii și juniori al CSU) si mi-a spus ca daca voi continua asa din iarna vrea sa ma vada la echipa mare. Sansele sa debutez in Liga 1 sunt mult mai mari aici decat la Botosani", ne-a declarat atacantul Andrei Burlacu.

În perioada 28 iulie – 7 august, grupa de juniori A, pregătiţi de Daniel Mogoşanu, din care fac parte şi cei doi se va pregăti în Austria, în oraşul Villach.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
29

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
109

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1190

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....