Simona Halep aduce copiii botosaneni la tenis! Nu s-a mai intamplat asta de pe vremea lui Nastase si Tiriac! GALERIE FOTO, VIDEO

Simona Halep aduce copiii botosaneni la tenis! Nu s-a mai intamplat asta de pe vremea lui Nastase si Tiriac! GALERIE FOTO, VIDEO
Performanţele Simonei Halep au produs acea emulaţie de care avea nevoie sportul românesc, în principal tenisul. O arată numărul mare de copii care s-au îndreptat în ultima perioadă către tenis.

Cei mai mulţi dintre copiii care sunt atraşi de tenis visează la performanţele Simonei Halep. Pentru prima dată dupa multi ani, Clubul Sportiv "Sanatatea" Botosani lucrează la capacitate maximă.

Simona Halep este singura jucatoare de tenis din Romania care a ajuns in finala la Roland Garros in ultimii 34 de ani. Ea ocupa locul 3 in ierahia jucatoarelor profesioniste de tenis si este depasita doar de americanca Serena Williams si de chinezoaica Na Li, iar dupa aceste rezultate parintii au inceput sa-i aduca pe cei mici la tenis.

Clubul botosanean are trei terenuri de tenis, doua in spatele Maternitatii si unul langa Serviciul Judetean de Ambulanta, care este dotat si cu nocturna.



"Au inceput sa vina copiii la tenis zdravan de tot. Este fenomenul Halep. Acum 40 de ani, cand s-a construit terenul de tenis de langa Serviciul Judetean de Ambulanta, in 1974, deci in perioada in care erau Nastase si Tiriac pe val, cu trei finale de Cupa Davis, Wimbledon, Roland Garros, s-a facut tot dupa acea emulatie. Lumea venea sa practice tenisul", ne-a declarat Mihai Soldanescu, presedintele CS Sanatatea Botosani.

Majoritatea terenurilor sunt inchiriate de abonati, care practica acest sport din pasiune sau pentru a mai depune putin efort, insa "fenomenul Halep" a adus din ce in ce mai multi copii la tenis.



"Vara vin cei mai multi copii. Vin din straintate cu parintii sau vin la bunici. Avem si o fetita venita din Kuweit, dar in august pleaca. Copiii au vazut-o pe Simona Halep si vin la tenis, dar nu toti au talent", a precizat antrenorul Mircea Chirila, care este din pacate singurul antrenor din cadrul clubului.

Pe terenul de tenis am intalnit-o si pe Sabina, o fetita in varsta de 9 ani, care practica tenisul de trei ani. Este fascinata de Simona Halep si spera ca intr-o zi sa-i calce pe urme.



"Dintre fete, cel mai mult imi place de Simona Halep, pentru ca joaca foarte bine. Particip la concursuri in tara, dar deocamdata nu am obtinut premii pentru ca abia am trecut la categoria de 12 ani", ne-a spus copila.

Miercuri, Simona Halep a mai reusit o performanta istorica, devenind prima jucatoare din Romania care a ajuns in semifinale la Wimbledon.

Text si foto: IONUŢ TĂBULTOC



















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
13

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
44

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
282

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...