Guvernul vrea sa schimbe legea pentru prezidentiale

Guvernul vrea sa schimbe legea pentru prezidentiale
Guvernul Ponta are in lucru o ordonanta de urgenta care urmareste modificarea legii de organizare a alegerilor pentru presedintia Romaniei.

Prin proiectul de OUG, care este discutat joi in Guvern, se prevede desfiintarea sectiilor de votare speciale, astfel incat dreptul de vot sa poata fi exercitat la orice sectie de votare, in cazul alegatorilor care in ziua votarii se afla in alta comuna, in alt oras sau municipiu decat cel de domiciliu.

"Inteleg ca sunt propuneri ale Autoritatii Electorale Permanente, sunt propuneri de buna organizare", a spus premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de joi, conform ziare.com.

In 2011, actualul ministru de Externe, Titus Corlatean, pe atunci senator PSD, a sesizat Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei in legatura cu o propunere de modificare a legislatiei electorale din Romania incercata de puterea de atunci cu doar cinci luni si jumatate inaintea alegerilor locale si cu 11 luni inaintea alegerilor parlamentare.

Aceste modificari, arata Corlatean, contravin atat legislatiei romanesti in vigoare, cat si recomandarilor Comisiei de la Venetia, potrivit carora legislatia electorala nu poate fi modificata decat cu minimum 12 luni inainte de alegeri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
243

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
186

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
110

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...