Un medic este acuzat ca a primit aproape 200 de spagi in mai putin de o luna

Un medic este acuzat ca a primit aproape 200 de spagi in mai putin de o luna
Un medic este acuzat ca a luat spaga, in mai putin de o luna, de la zeci de pacienti.

Sorin Mircea Pasca, medic expert in cadrul Oficiului de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii Salaj, este acuzat ca a primit mita de la 199 de pacienti, doar in perioada 2 decembrie 2013 - 15 ianuarie 2014, transmite Adevarul.

Potrivit procurorilor, sumele de bani primite variau intre 100 si 500 de lei, in functie de ceea ce avea nevoie pacientul. Astfel, daca acesta dorea incadrarea intr-un grad de handicap, spaga era mai mare. Daca pacientul isi dorea o reexaminare a gradului de invaliditate sau prelungirea concediului medical in cazul in care acesta depasea 90 de zile, sumele de bani oferite medicului erau mai mari.

Procurorii estimeaza ca medicul Pasca a primit spaga, in total, 17.485 de lei si 800 de euro. Acesta a fost trimis in judecata de procurori pentru luare de mita.

Un alt medic din Zalau trimis in judecata, Liviu Garbea, seful Sectiei de Reumatologie din cadrul Spitalului Judetean Salaj, este acuzat, la randul sau, ca a pretins si a primit de la pacienti, in perioada 2012 - februarie 2014, 2.755 de lei sau bunuri precum cafea sau tuica.

Mai mult, acesta este acuzat ca obisnuia sa perceapa de la pacienti pentru tratamente sume de bani si de 100 de ori mai mari. Spre exemplu, daca o injectie costa 1,3 lei sau 6,9 lei, doctorul percepea 90 sau 100 de lei pentru injectia respectiva.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
226

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
175

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...