Ponta, dupa votul pentru demisia lui Basescu: USL exista!

Ponta, dupa votul pentru demisia lui Basescu: USL exista!
Premierul Victor Ponta a salutat votul de miercuri pentru declaratia politica a Parlamentului, care cere demisia presedintelui Traian Basescu.

"Semnificatia acestor 344 de voturi este ca o majoritate covarsitoare, pentru ca nu a fost niciun vot impotriva, nimeni n-a vrut sa se solidarizeze cu Basescu cu exceptia oamenilor sai Blaga si Udrea", a reactionat Ponta, imediat dupa votul Parlamentului.

Acesta a anuntat ca a votat pentru declaratia politica a Parlamentului "ca deputat". Este in "interesul Romaniei, cred ca castiga imaginea justitiei, pentru interesul promovarii externe ale Romaniei (sic!), am considerat ca trebuie sa votez si am votat ca deputat pentru ceea ce e bine pentru Romania".

La capitolul vot, Ponta a salutat votul PNL, anuntand ca "USL traieste". "Este o majoritate absoluta a Parlamentului, apreciez votul liberalilor, azi a existat USL (...) le multumesc, cred ca vor face motiune de cenzura".

In opinia premierului, Traian Basescu intruchipeaza coruptia atat pe plan intern cat si extern. "Presedintele tarii semneaza in continuare numirile in functie ale judecatorilor si procurorilor si prezideaza sedintele CSM. Puneti-va in seama unui procuror care trebuie sa mearga sa fie numit in functie".

In plus, sustine Ponta, "zilele urmatoare, presedintele Basescu este cel care trebuie sa negocieze pentru Romania ce portofoliu vom avea, ceilalti 27 de prim-ministri care participa la Consiliul European stiu ca Romania a fost acuzata de doua probleme, coruptia si rromi, acum Basescu le intruchipeaza pe amandoua - coruptia relationata cu clanuri de crima organizata ale rromilr. Cum va imaginati ca va fi ascultat?".

Ponta crede ca "pentru interesul Romaniei, Traian Basescu, in ciuda unui mandat ingrozitor pentru Romania, economic si politic, ar putea prin aceasta demisie sa arate ca-l intereseaza mai mult Romania decat propria persoana. Domnul Basescu a sfidat si vointa oamenilor care l-au demis in 2012, probabil va sfida si acest rezultat. Aici vorbim ca noua ani si jumate Basescu a pus interesul personal si al familiei deasupra interesului Romaniei".

Chiar daca Basescu nu va demisiona, spune Ponta, prin votul de joi "s-au stabilit niste standarde morale pe care viitorii presedinti vor trebui sa le respecte", scrie ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...