Plen reunit pentru DEMISIA LUI BĂSESCU! Update

Plen reunit pentru DEMISIA LUI BĂSESCU! Update
UPDATE: Parlamentul a adoptat declaratia prin care se solicita demisia presedintelui Basescu, cu 344 voturi pentru, niciun vot impotriva, a anuntat Victor Ponta.

Senatorii şi deputaţii se reunesc, la această oră, pentru a dezbate scrisoarea prin care i se cere demisia lui Traian Băsescu. Propunerea a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu şi are susţinerea coaliţiei de guvernare. Aleşii spun că şeful statului trebuie să renunţe la cea mai înaltă funcţie în stat, în urma arestării fratelui său. Şi liberalii susţin demersul. În schimb, democrat-liberalii au anunţat că vor boicota şedinţa. UPDATE: Parlamentul nu mai cere demisia de onoare a lui Băsescu, ci demisia efectivă.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că parlamentarii Uniunii vor vota "după conștiință" în privința declarației care cere demisia președintelui traian Băsescu, el subliniind că în acest moment nu există elemente pentru a stabili o vinovăție a lui Traian Băsescu.

"Este culmea tupeului să vorbeşti de onoare, când în sală se află parlamentari împotriva cărora există acţiuni ale DNA-ului şi care au fost scăpaţi de Justiţie de colegii lor", a spus Elena Udrea.

Birourile permanente ale celor două Camere au decis, miercuri, să modifice textul declaraţiei politice care va fi supusă votului plenului comun, în sensul de a nu mai cere demisia de onoare a șefului statului, cum se preciza în textul iniţial, ci demisia efectivă.

"Textul a suferit o modificare. S-a făcut o propunere în Birourile permanente în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, şi pur şi simplu să se ceară demisia, pentru că s-a apreciat că o demisie de onoare nu ar fi trebuit solicitată. Demisia de onoare e un act unilateral care protejează onoarea celui care este în această situaţie. S-a apreciat că cererea de demisie e suficientă pentru a se produce acest lucru", a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici, citat de MEDIAFAX.

Reamintim că liberalii au pregătit şi depus la Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului o declaraţie proprie prin care cer preşedintelui să îşi dea demisia de onoare. Parlamentarii PNL cer ca declaratia lor să fie adoptată în şedinţa comună.

"Ii cerem demisia pentru ca tara nu poate fi reprezentata în Europa și în lume de un astfel de președinte, ale cărui rude sunt cercetate penal. Politica externă și imaginea României trebuie sa fie apărate și reprezentate cu demnitate, iar Traian Băsescu nu este, în opinia Partidului Național Liberal, cel îndreptățit, moral și politic, sa o facă", a spus Puiu Haşotti.

Liberalii au şanse zero de a-şi impune textul propriu în condiţiile în care opoziţia nu are majoritate în conducerea Parlamentului aşa că liberalii vor fi nevoiţi să se pronunţe pe solicitarea PSD.

Textul va fi diferit de ceea ce a propus iniţial Călin Popescu Tăriceanu.

Social-democraţii încearcă astfel să îi convingă şi pe reprezentanții UDMR să voteze pentru demisia preşedintelui, aşa cum vor face paralmentarii PSD, PC, UNPR şi PPDD.

De la vot vor lipsi democrat-liberalii, care au anunţat că boicotează şedinţa de plen comun la care senatorii şi deputaţii sunt chemaţi să voteze o declaraţie politică prin care cer demisia şefului statului.

 

realitatea.net

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
35

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
195

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
119

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...